Sporturi

Antrenorul vâlcean Cristian Achim (CSM Oradea) va disputa, din nou, finala Ligii Naţionale de baschet masculin. Primele două meciuri sunt programate în această săptămână, pe 9 şi 11 iunie

62Vizualizari
Liga Naţională de baschet masculin se apropie de final! După sezonul regulat (cu 26 de etape), care s-a disputat tot ca Liga Florilor, sub forma unor turnee organizate în diverse oraşe din ţară, primele opt echipe clasate (din cele 14 care au început campionatul) s-au duelat mai departe în play-off. De săptămâna trecută, se cunosc şi cele două formaţii ce se vor duela pentru trofeul de campioană! Este vorba de „U” BT Cluj-Napoca şi CSM CSU Oradea, ultima dintre acestea avându-l la conducere pe antrenorul vâlcean Cristian Achim (51 de ani).
Gruparea bihoreană s-a clasat pe locul secund la finele sezonului regulat, cu 47 de puncte în cont (adunate din 21 de victorii şi 5 înfrângeri), la fel ca şi BC CSU Sibiu (formaţia de pe poziţia a treia). Lidera ierarhiei a fost chiar echipa de la poalele Feleacului, cu 49 de puncte, din 23 de victorii şi 3 înfrângeri.
În play-off, totul a decurs perfect pentru orădeni: 2-0 cu CS CSM Timişoara (locul 7) – în sferturi şi 3-0 cu BCMU FC Argeş Piteşti (locul 6) – în semifinale. În finală, CSM CSU Oradea o va înfrunta, aşa cum era de aşteptat, pe „U” BT Cluj-Napoca, ardelenii reuşind să acceadă mult mai greu în ultimul act, după ce s-au impus cu 3-2 în faţa ilfovenilor de la CSO Voluntari, victoria decisivă fiind obţinută sâmbătă, 5 iunie, pe teren propriu.

Finala se va juca după sistemul „3 din 5”, primele două meciuri fiind programate la Cluj-Napoca

Finala Ligii Naţionale de baschet masculin se va disputa după sistemul „3 din 5”! Primele două meciuri vor avea loc pe 9 şi 11 iunie, la Cluj-Napoca. Apoi, vor urma două partide la Oradea, pe 15 şi 17 iunie, toate cele patru jocuri fiind programate să înceapă de la ora 20.00. Dacă va mai fi nevoie, confruntarea decisivă se va disputa în Ardeal, pe 20 iunie. Toate meciurile vor fi transmise în direct pe Digi Sport.
În turul sezonului regulat, pe 8 februarie, ardelenii au câştigat cu 90-77, într-un meci care avut loc chiar în Sala „Polivalentă” din Cluj-Napoca. Bihorenii şi-au luat revanşa în retur, pe 6 mai, când s-au impus cu 83-77, în Sala „Antonio Alexe”, din Oradea.
Cristian Achim se află la conducerea echipei CSM CSU Oradea din noiembrie 2009, din acest punct de vedere vâlceanul fiind cel mai longeviv antrenor din competiţia internă. În cei aproape 12 ani, el a cucerit de trei ori campionatul cu gruparea bihoreană (2016, 2018, 2019), iar în plus a mai disputat şi o finală (2014).
Sursă foto: Facebook CSM Oradea