Fotbal Județean

Arbitru de Liga I, la finala mini-Ligii a IV-a. Asistenţii sunt din Vâlcea. Băbeni şi Păuşeşti Otăsău se înfruntă sâmbăta aceasta, la Dăeşti

362Vizualizari
În acest week-end, stadionul „Gheorghe Ciucioi”, din Dăeşti, va găzdui finala mini-Ligii a IV-a, competiţia organizată de AJF Vâlcea pentru desemnarea campioanei judeţului din acest an. În sezonul regulat, cele patru echipe care s-au încumetat să ia startul în campionat s-au înfruntat după sistemul fiecare cu fiecare (6 etape), iar primele două clasate – FC Băbeni şi FC Păuşeşti Otăsău – au acces în ultimul act. Confruntarea decisivă dintre cele două va avea loc sâmbătă, 8 mai, de la ora 12.00.

De Paşte, Sorin Costreie a condus meciul Astra Giurgiu – CSM Poli Iaşi (1-2)

La această partidă, pentru a nu exista niciun dubiu în privinţa corectitudinii arbitrajului, dar mai ales pentru a evita orice discuţii în contradictoriu, AJF Vâlcea a solicitat serviciile unui „fluieraş” din afara judeţului. Astfel, super-duelul de la Fedeleşoiu va fi oficiat la centru de Sorin Costreie, care e originar din Gorj, dar locuieşte acum la Buftea (în judeţul Ilfov).
Arbitru tânăr, în vârstă de 32 de ani, acesta a prins patru meciuri în Liga I în ediţia actuală, trei în sezonul regulat şi unul din play-out. Pe lângă faptul că a fost delegat constant în Liga a II-a, el a mai fost rezervă la multe alte partide din elita fotbalului românesc. Ultima confruntare din Liga I pe care Sorin Costreie a condus-o a fost Astra Giurgiu – CSM Poli Iaşi (1-2), desfăşurată chiar în ziua de Paşte, pe 2 mai.
La cele două linii în duelul dintre FC Băbeni şi FC Păuşeşti Otăsău, se vor afla doi asistenţi din Vâlcea, tot de Liga I, în speţă, Marius Badea şi Florin Păunescu. Observatori vor fi Grigore Tomoiagă (pentru arbitri) şi Marian Başno (pentru joc).