Fotbal Județean

AS Şirineasa – şanse minime să participe din toamnă în campionatele judeţene, în condiţiile actuale. „De unde să avem bani să achităm 6000-7000 de lei pe lună pentru testele de Covid-19!?”

290Vizualizari
Fotbalul judeţean s-a reluat în această primăvară, cu doar patru participante. În decursul unei singure luni, echipele din Liga a IV-a au avut de suportat nişte costuri foarte mari cu testele de Covid-19 antigenice rapide. În total, fiecare club a cheltuit în jurul a 6500 de lei doar pentru a testa jucătorii şi staff-ul tehnic. În aceste condiţii, dacă situaţia va persista şi perioada următoare, e greu de crezut că se vor înscrie multe echipe în campionatele care vor începe în toamnă.
Din cauza cheltuielilor considerabile cu testele antigenice de Covid-19, şi conducătorii de la AS Şirineasa sunt sceptici că aceasta se va alinia la startul competiţiilor oficiale în luna august. Primarul Ion Streinu a precizat că localitatea pe care o administrează nu dispune de capacitatea financiară de a susţine o echipă în judeţ, în condiţiile actuale. „E exclus să jucăm în campionat când e vorba de asemenea costuri, de 6000-7000 de lei pe lună doar pentru testele de Covid-19. Băieţii pot să joace oricând de plăcere, în fiecare săptămână, pot să dispute câte meciuri amicale vor, dar de campionat nu poate fi vorba în condiţiile actuale. Asta e! De unde să avem atâţia bani!? Bugetul pe care l-am primit de la Guvern e oricum foarte precar, iar localitatea nici nu dispune de agenţi economici puternici care să susţină echipa cu 10.000 de lei pe lună, dacă e să luăm în calcul şi baremurile de arbitraj şi celelalte cheltuieli legate de deplasări. Le-am cumpărat jucătorilor echipamente noi, chiar înainte izbucnească pandemia, dar, din păcate, acestea stau în raft pentru că nu s-a mai jucat fotbal. Asta e, aşteptăm timpuri mai bune şi pentru sportul-rege, după ce va trece pandemia şi se va putea juca din nou fără teste”, a declarat Ion Streinu.