miercuri, iulie 28, 2021
Administrație

AS Trans începe asfaltarea drumurilor din comuna Mălaia

513Vizualizari
În perioada următoare, în comuna Mălaia, primarul Gabriel Ţolea vor începe lucrările de modernizare a mai multor drumuri de interes local. Investiţiile sunt incluse în proiectul de reabilitare a infrastructurii edilitare, pentru care alesul PNL a obţinut finanţare, în vara anului 2017, prin PNDL 2. „Aşa cum se cunoaşte, proiectul aprobat în urmă cu trei ani de Ministerul Dezvoltării are două componente. În primul rând, este vorba de modernizarea reţelei de apă în satele Sălişte şi Ciunget (pe o lungime totală de 8 kilometri). Pe de altă parte, vom asfalta şi 7,2 kilometri de drumuri de interes local. Dintre aceştia, 5 kilometri sunt de realizat în satul Mălaia, iar diferenţa în Ciunget”, a reamintit Gabriel Ţolea.

Gabriel Ţolea speră că toate lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere se vor încheia până în vară

Liberalul a precizat că, în prima etapă, investiţile în infrastructura rutieră vor demara în satul Mălaia. Lucrările vor fi executate de firma AS Trans, care e manageriată de Mihai Şoavă. „Asfaltarea drumurilor va începe în următoarele zile, iar până în luna mai sper să se toarne covor bituminos pe aproximativ 3 kilometri de drumuri, toate tronsoanele luate în calcul acum fiind în satul Mălaia. Investiţia trebuia să demareze mai devreme, dar a fost amânată din cauza vremii reci. Am vorbit cu reprezentanţii companiei AS Trans, iar rugămintea mea a fost aceea ca lucrările de asfaltare a celor 7,2 kilometri din proiect să se încheie cel târziu în luna iunie. M-am zbătut enorm pentru a obţine finanţare pentru acest proiect şi vreau să-l duc la bun sfârşit înainte de alegerile locale, să tai panglica pe toate drumurile, cum se spune”, a subliniat Gabriel Ţolea.
În încheiere, primarul comunei Mălaia a mai precizat că, în localitatea pe care o conduce, nu au fost semnalate persoane suspecte de infectare cu Covid-19. „Din fericire, n-am avut cazuri de coronavirus în comună, n-au ajuns aici români din Italia sau din alte zone roşii ale lumii”, a conchis alesul PNL.