miercuri, decembrie 6, 2023
Administrație

AS Trans se apropie de final cu lucrările de consolidare a zonei unde se află gospodărirea şi bazinul de apă din Stoeneşti. „Este o investiţie care va dura sute de ani!”

958Vizualizari
La Stoeneşti, lucrările de consolidare a zonei în care se află gospodărirea şi bazinul de apă ale comunei se apropie de final. Primarul Gheorghe Dumbravă (FOTO) a menţionat că firma AS Trans – condusă de Mihai Şoavă – s-a mişcat într-un ritm foarte rapid, iar investiţiile s-au derulat la foc automat.

„Lucrarea pe calamităţi – de la gospodărirea de apă din zona Jgheaburi – este aproape gata! AS Trans a făcut zidul de sprijin, care e unul foarte rezistent. Şi nu glumesc deloc când spun acest lucru! Fundaţia din sol are 4 metri, am rămas surprins câte fier-beton s-a băgat acolo, am LIVE-uri şi filmări nenumărate cu toate lucrările care s-au executat! Iar deasupra, zidul are o înălţime de peste 2 metri. Este o investiţie care sunt convins că va ţine sute de ani! În plus, ca să nu mai vină pământul la vale, s-au sădit deja şi cei 5000 de puieţi de salcâm, în trepte, pe dealul de deasupra bazinului de apă, astfel încât să nu mai avem probleme pe viitor cu alunecările de teren. Sperăm să prindă rădăcini în 2-3 ani, iar zona să se stabilizeze”, a precizat Gheorghe Dumbravă.

Liberalul a reamintit faptul că, pentru investiţia de la gospodărirea şi bazinul de apă din zona Jgheaburi, a obţinut 2,8 milioane de lei, pe situaţii de urgenţă, încă din vremea când premier era Ludovic Orban.

„Ultimele lucrări care se mai află în derulare în cadrul acestui proiect sunt legate de calea de acces către zona respectivă. S-a turnat stratul de balast, iar acum urmează cel de piatră spartă. Doar că, din cauza ploilor care au căzut în ultima perioadă, l-am rugat chiar eu pe constructor, firma AS Trans, să înceteze temporar activitatea până ce se va usca pământul. Pentru că nu e deloc un lucru bun ca atunci când e noroi să torni asfalt. În rest, s-au realizat deja rigolele şi zidul de sprijin care e prevăzut pe drumul respectiv, precum şi cele două poduri”, a încheiat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.