marți, august 11, 2020
Handbal

Asma El Ghaoui, cea mai prolifică jucătoare vâlceană în meciul cu Gyor. Tunisianca a trecut pe primul loc în topul golgheterelor de la SCM din Liga Campionilor

184Vizualizari

În duelul de gală cu Audi ETO Gyor, de sâmbăta trecută, cea mai prolifică jucătoare din tabăra SCM-ului a fost tunisianca Asma El Ghaoui, care a înscris 7 goluri. Aşa cum se cunoaşte, aceasta a trecut la un moment dat şi pe la Gyor, în sezonul 2016-2017, când formaţia maghiară era antrenată de ibericul Martin Ambros. În plus, în acest duel, pe lista marcatoarelor pentru echipa vâlceană şi-au mai trecut numele Iryna Glibko (3 goluri), Cristina Florica (3), Alicia Fernandez Fraga (2), Marta Lopez Herrero (2), Samara da Silva Vieira (1), Kristina Liscevic (1) şi Ann Grete Norgaard (1).

Până în prezent, campioana României a marcat 222 de goluri în Europa

Graţie celor şapte „boabe” din partida cu campioana en-titre a Europei, pivotul în vârstă de 28 de ani a devenit cea mai bună marcatoare a SCM-ului în Liga Campionilor. Asma El Ghaoui are acum 37 de goluri în cont, iar pe poziţia secundă se află daneza Ann Grete Norgaard, cu 33. Treapta a treia a topului golgheterelor formaţiei vâlcene este ocupată de ucraineanca Iryna Glibko (32). În continuare, pe primele opt locuri în această ierarhie se află doar „straniere”.
În total, în cele nouă etape jucate până în prezent în Europa, SCM a marcat 222 de goluri (ceea ce înseamnă o medie de 24,66 pe meci). 148 dintre acestea au fost izbutite în prima fază a grupelor, iar 74 în Main Round. Nu mai puţin de 14 jucătoare au apărut pe lista marcatoarelor echipei vâlcene în Liga Campionilor.

Topul golgheterelor de la SCM Rm. Vâlcea în Liga Campionilor, după primele 9 meciuri disputate:

37 goluri – Asma El Ghaoui
33 goluri – Ann Grete Norgaard
32 goluri – Iryna Glibko
25 goluri – Marta Lopez Herrero
21 goluri – Mireya Gonzalez Alvarez
20 goluri – Samara da Silva Vieira, Kristina Liscevic
17 goluri – Alicia Fernandez Fraga
9 goluri – Cristina Florica
2 goluri – Alexandra Badea, Mădălina Zamfirescu, Jelena Trifunovic
1 gol – Raluca Băcăoanu şi Daniela Marin