joi, februarie 29, 2024
Diverse

Asociaţia Habitat for Humanity România a construit 10 locuinţe pentru familiile din Vaideeni care şi-au pierdut casele din cauza inundaţiilor

969Vizualizari

În ultimii ani, comuna Vaideeni s-a confruntat cu grave probleme din cauza furiei naturii, ploile abundente, inundaţiile şi alunecările de teren lăsând fără locuinţe zeci de familii din localitatea administrată de primarul Daniel Băluţă. Pentru a putea trece peste momentele grele din viaţa lor, locuitorii au fost ajutaţi imediat cu alimente, materiale de construcţii şi articole vestimentare de către mulţi oameni de bună credinţă din ţară şi de peste hotare.
În toamnă, Asociaţia Habitat for Humanity România – reprezentată de realizatoarea TV, Roxana Ciuhulescu – a demarat o acţiune de voluntariat, la Vaideeni, pentru construirea unor locuinţe destinate oamenilor care au rămas fără un acoperiş deasupra capului, din cauza calamităţilor. La această mega-campanie caritabilă, denumită „Big Build 2019”, au participat sute de angajaţi din cadrul unor companii renumite din ţară, precum Kaufland, Dedeman, CEZ etc. Pe de altă parte, printre voluntarii care au venit la Vaideeni s-au numărat şi celebrităţi din România (realizatorul TV Adelin Petrişor, actorul Grig Chiroiu – „Trăzniţii”, actriţa Tania Popa, campioanele olimpice Constantina Diţă – maraton şi Alina Dumitru – judo), precum şi persoane din străinătate, inclusiv din SUA şi Canada.
Potrivit primarului Daniel Băluţă, prin intermediul Habitat for Humanity România au fost construite, la Vaideeni, un număr de 10 locuinţe, în cătunul Atârnaţi, unde administraţia publică locală a pus la dispoziţie o suprafaţă de teren. „Este vorba de două duplexuri şi de trei triplexuri, unde vor locui, de-acum încolo, 10 familii care şi-au pierdut gospodăriile din cauza calamităţilor. Noile construcţii prezintă siguranţă, deoarece au fost amplasate într-o zonă unde Primăria Vaideeni a cumpărat un teren pe care l-a pus apoi la dispoziţie, gratuit, pentru ridicarea caselor respective. La acestea, se mai adaugă şi cele trei locuinţe construite de Arhiespiscopie. După refacerea PUZ-ului localităţii, vom pune tot terenul din cătunul Atârnaţi la dispoziţia celor care vor să mai facă alte case în zona respectivă”, a afirmat Daniel Băluţă.