vineri, decembrie 1, 2023
Diverse

Aurora Măgură (primar Popești): De profesie, sunt asistent social. Nu aș putea dormi, știind că persoanele necăjite nu au ce mânca sau medicamentele necesare, pentru că nu și-au primit banii de luni de zile

1.24KVizualizari

Primarul din Popești, Aurora Măgură, a precizat că a făcut mereu eforturi ca persoanele cu handicap și asistații sociali să-și primească la timp drepturile bănești, chiar dacă această atribuție revine Guvernului, și nu administrației locale. Ea a explicat că persoanele cu probleme vor rămâne mereu în atenția sa, mai ales că a lucrat ani buni ca asistent social.

“Am fost mereu la zi cu indemnizațiile. Eu știu fiecare problemă a lor, fiecare om cu ce se ocupă, dar nu știu ce mănâncă, dacă mănâncă seara înainte de culcare sau dacă și-a luat medicamentele care îl țin în viață. E dureros, o altă parte a vieții! Din numărul total al persoanelor cu handicap pe care le avem în evidență, am pierdut 12 numai în anul 2021. Sunt persoane care stau la pat, oameni care își sacrifică timpul și au grijă de ei la orice oră din zi și din noapte. Nu aș putea dormi, știind că nu și-au primit banii de hrană și medicamente. De 5 ani de când sunt primar, nu am avut niciodată restanțe la acest capitol. Nu știu care a fost situația în alte localități, dar, la Popești, cei necăjiți nu vor avea niciodată probleme în a-și încasa la timp drepturile. Chiar dacă Guvernul nu le dă banii la timp, voi avea eu grijă să îi ajut”, a mărturisit Aurora Măgură, primarul localității Popești.