joi, februarie 29, 2024
Fotbal Județean

Barajul dintre Orleşti şi Păuşeşti Otăsău nu se mai joacă pe „Oltchim”. AJF Vâlcea a anunţat noul stadion unde va avea loc derbiul pentru Superligă

1.5KVizualizari

În acest week-end, va avea loc cel de-al doilea meci de baraj pentru menţinere/promovare în eşalonul de elită al fotbalului judeţean. Este vorba de partida dintre CSC Orleşti (care a ocupat locul 4 în play-out-ul Superligii) şi FC Păuşeşti Otăsău – FOTO – (clasată pe 2 în play-off-ul Seriei Nord a Ligii a IV-a). Iniţial, duelul de sâmbătă, 29 iunie, de la ora 18.00, trebuia să se dispute pe Stadionul „Oltchim”. Noul preşedinte al AJF Vâlcea, Adrian Comănescu, a anunţat însă că meciul nu va mai avea loc în Râmnic, ci la Dăeşti, pe cochetul stadion de la Fedeleşoiu, în aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră!

Viitorul Valea Mare a câştigat primul meci de baraj şi va evolua în elită

Aşa cum se cunoaşte, în urmă cu o săptămână, mai precis duminică, 23 iunie, în primul meci de baraj pentru menţinere/promovare în elita judeţeană, Viitorul Valea Mare (locul 2 în Seria Sud a Ligii a IV-a) a triumfat la limită în faţa echipei FC Băbeni (locul 3 în play-out-ul Superligii), cu scorul de 1-0. Neculai „Bănel” Grecea (autorul unicului gol din week-end-ul trecut, din repriza secundă) şi coechipierii săi au bifat astfel cea de-a doua promovare consecutivă pe prima scenă vâlceană, performanţă pe care au mai reuşit-o şi anul trecut, pentru ca, ulterior, să refuze să se înscrie în Superligă.

FC Băbeni şi învinsa din acest week-end vor mai avea încă o şansă pentru Superligă

Dacă Viitorul Dăeşti (care a obţinut promovarea în Liga a III-a în urmă cu o săptămână) va confirma participarea în eşalonul superior, AJF Vâlcea va organiza în luna august un nou meci de baraj, pentru stabilirea celei de-a 12-a echipe în viitorul sezon al Superligii. Partida va avea loc între FC Băbeni şi învinsa dintre CSC Orleşti şi FC Păuşeşti Otăsău.