Politică

„Blestemul” primarului Gheorghe Dumbravă (Stoeneşti) s-a înfăptuit! Ludovic Orban a ajuns premierul României!

3.93KVizualizari

Pe 14 iulie, Gheorghe Dumbravă l-a avut ca invitat de seamă, la cea de-a 5-a ediţie a Zilei Comunei Stoeneşti, care se desfăşoară, an de an, sub titulatura „Pe fir de borangic”, chiar pe preşedintele PNL, Ludovic Orban. Cu această ocazie, mai în glumă, mai în serios, primarul din Stoeneşti l-a „blestemat” pe politicianul din Capitală să ajungă premierul României. Ei bine, „profeţia” lui Dumbravă s-a împlinit!
După ce, pe 10 octombrie, Parlamentul a decis, prin moţiune de cenzură, s-o înlăture pe Viorica Dăncilă de la Palatul Victoria, iar postul de prim-ministru a devenit vacant, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Orban să formeze noul Guvern. Luni, 4 noiembrie, acesta a obţinut votul de învestitură în Parlament, cu 240 de voturi (numărul minim necesar fiind de 233).
„Vă promit tuturor că, odată ce am păşit în Stoeneşti, numărul primarului Dumbravă îl voi introduce în memoria telefonului meu, iar indiferent ce poziţie voi avea în continuare, de câte ori mă va căuta pentru interesele comunei, va avea uşa deschisă şi îi voi susţine toate proiectele, care sunt doar în beneficiul oamenilor. Cu acest prilej, vreau să-l felicit pe domnul primar Dumbravă pentru faptul că a reuşit să atragă, pentru Stoeneşti, fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro, o sumă care e cu adevărat remarcabilă”, le-a transmis Ludovic Orban locuitorilor prezenţi pe 14 iulie, la ediţia a 5-a a sărbătorii „Pe fir de borangic”. „La Stoeneşti, e mult de lucru dacă ajungeţi premierul României! Să aveţi grijă, aşadar, de comuna mea!”, l-a avertizat, în schimb, Gheorghe Dumbravă, pe liderul liberalilor, noul prim-ministru al României.

„Cum l-am adus pe Orban la Stoeneşti? I-am scris un mesaj, în care i-am spus că sunt primarul cu cel mai mare scor din ţară, subliniind faptul că eram şi din partea PNL!”

Vinerea trecută, cu ocazia vizitei electorale a lui Klaus Iohannis la Rm. Vâlcea, înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, primarul comunei Stoeneşti s-a întâlnit, din nou, cu Ludovic Orban. „Singura discuţie pe care am avut-o cu el până acum a fost atunc când l-am invitat la Ziua Comunei. E una dintre puţinele dăţi când Orban a venit la Vâlcea, din ce ştiu, nu a mai fost prezent la multe alte evenimente de acest gen. Cum am reuşit să-l aduc pe 14 iulie la Stoeneşti? I-am scris un mesaj, în care i-am spus că sunt primarul cu cel mai mare scor pe ţară, subliniind faptul că eram şi din partea PNL. «Vă rog foarte mult să nu cumva să lipsiţi de la ziua localităţii mele!», i-am transmis. Nu m-a sunat când i-am trimis mesajul, pentru că, probabil, nu avea numărul meu de telefon şi s-a interesat să vadă despre cine e vorba, dar a doua zi m-a contactat. M-am bucurat enorm că a fost prezent la Stoeneşti!”, şi-a adus aminte Dumbravă.

„Dacă primul ministru vrea să primească un nou blestem de la mine, îi spun doar atât: peste 5 ani, se eliberează locul la Cotroceni!”

Alesul PNL din Stoeneşti a dezvăluit apoi şi ce îi transmite primului ministru după ce a fost instalat în funcţie. „Îi urez să aibă un mandat cât mai reuşit şi să nu ţină cont doar de comuna mea, aşa cum am spus pe 14 iulie, pentru că atunci am fost prea egoist şi m-am gândit doar la mine. Să nu meargă în stilul PSD-ului, în genul: «să-l chinuim pe ăla că e galben, pentru că acum suntem noi la putere!». Asta e o chestie care trebuie să dispară din politica românească, o văd ca pe o mare greşeală”, a mai adăugat Gheorghe Dumbravă.
„Vinerea trecută, am mers special să mă întâlnesc cu primul ministru Ludovic Orban şi ca să-l întreb dacă vrea să-l mai «afurisesc» cu ceva! Dacă vrea să primească un blestem nou de la mine, îi spun doar atât: peste 5 ani, se eliberează locul la Cotroceni! Iar postul de preşedinte al României depinde foarte mult de prestanţa lui la Guvern. El trebuie să se gândească că nu va fi decât câteva luni prim-ministru, ci poate pentru cinci ani, dacă va face lucruri bune, iar PNL va câştiga alegerile parlamentare de anul viitor. Trebuie să fii mereu echidistant faţă de toată lumea, pentru că nu există localitate care să n-aibă nevoie de bani. Cum am trăit eu anul acesta, nu-i doresc nimănui! Nu credeam că e posibil aşa ceva, să nu primesc un ban şi să nu pot să fac nimic în comună!”, a conchis primarul PNL al comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.