marți, aprilie 13, 2021
Sporturi

Bogdan Marinescu „face lumină” în cazul Galei Sportului Vâlcean: „În fiecare an, Primăria Municipiului a susţinut financiar evenimentul de premiere, în parteneriat cu DJST!”

1.1KVizualizari

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea îi va recompensa şi în 2019 cei mai buni sportivi ai judeţului. Potrivit directorului Bogdan Marinescu, pentru această acţiune, instituţia aflată în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului are la dispoziţie suma de 10 mii de lei, la fel ca şi în anii precedenţi. Festivitatea de premiere a DJST ar putea avea loc odată cu Gala Sportului Vâlcean, pe care Primăria Râmnicului intenţionează s-o organizeze pe 27 decembrie.

Ca şi în anii precedenţi, DJST Vâlcea are la dispoziţie doar 10 mii de lei pentru premierea sportivilor

„Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea îi va premia şi în 2019 pe cei mai buni sportivi ai judeţului, conform criteriilor stabilite de MTS. Acestea sunt explicate concret în Legea 1447 din 2007: «Anual, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, şi, respectiv, a Municipiului Bucureşti, stabilesc, fiecare, laureaţii sportului la nivelul judeţului. În baza performanţelor obţinute, sportivii desemnaţi pot primi premii/recompense în bani şi/sau obiecte, în valoare totală de până la 10 mii de lei». În fiecare an, DJST Vâlcea a avut la dispoziţie aceşti bani, strict pentru sportivi, nu şi pentru antrenori. Şi în 2019, va fi la fel: îi vom răsplăti, bineînţeles, pe cei mai buni performeri ai judeţului Vâlcea, acţiune pentru care avem la dispoziţie, ca şi în anii precedenţi, suma de 10 mii de lei”, a afirmat Bogdan Marinescu.

„Mulţumesc Primăriei că se va implica şi în acest an pentru susţinerea Galei Sportului Vâlcean”

Directorul DJST Vâlcea a ţinut să evidenţieze faptul că instituţia pe care o conduce nu a organizat NICIODATĂ, de una singură, Gala Sportului Vâlcean, deoarece nu a avut un buget atât de mare la dispoziţie, ci în parteneriat cu Primăria Râmnicului. „În fiecare an, Primăria Municipiului a fost cea care a susţinut Gala Sportului Vâlcean, oferind premii atât sportivilor, cât şi antrenorilor, dar şi altor oameni implicaţi în sport, suplimentar faţă de cei 10 mii de lei alocaţi de DJST. Pe deasupra, pe lângă premiile în bani pe care le-a acordat, Primăria s-a ocupat şi de organizarea evenimentului de premiere a sportivilor. Fără sprijinul autorităţilor locale, DJST Vâlcea nu putea în niciun an să facă o asemenea Gală, deoarece nu a avut niciodată nu buget în acest sens. Primăria a asigurat mereu totul: cupe, medalii, masa festivă etc. Gala a fost susţinută financiar, an de an, strict de către autorităţile locale. Nu e adevărat că noi nu mai avem bani acum şi că nu am mai putut găzdui acest eveniment. Mă bucură faptul că şi în 2019 va avea loc o asemenea Gală şi ţin să felicit Primăria şi Consiliul Judeţean, iar totodată să le mulţumesc şi să-i laud pe reprezentanţii acestor instituţii, că vin, din nou, în sprijinul sportivilor vâlceni prin susţinerea evenimentului de premiere”, a mai declarat Bogdan Marinescu.

Vâlcea ar putea să aibă doi sportivi Number One în judeţ: unul al DJST, altul al Primăriei!

În ceea ce priveşte clasamentul celor mai buni sportivi din 2019, directorul DJST Vâlcea a anunţat că va întocmi ierarhia finală conform criteriilor MTS, ţinând cont de punctele pe care aceştia le-au obţinut la competiţiile olimpice sau neolimpice la care au participat. „Cu cei 10 mii de lei pe care îi avem la dispoziţie, vom face, ca şi până acum, premierea celor mai buni 15 sportivi ai judeţului, respectând criteriile MTS. Vom alcătui topul după Anuarul Sportului, la fel cum fac toate Direcţiile din ţară, pentru că altfel nu se poate. În 2018, am întocmit clasamentul pe ramuri sportive, iar cel mai bun de la fiecare disciplină a fost ales sportivul anului. Deocamdată, încă nu s-a decis care va fi sportivul judeţului în 2019 şi nici dacă Primăria va desemna altul faţă de cel al DJST Vâlcea. Dacă Primăria va organiza Gala separat de noi, va putea alcătui o ierarhie care să nu ţină cont de criteriile obişnuite ale MTS şi să aleagă pe altcineva drept cel mai bun sportiv al Vâlcii. E posibil ca şi noi să facem festivitatea de premiere tot la evenimentul organizat de Primărie pe 27 decembrie, în condiţiile în care avem disponibilă suma de 10 mii de lei. Dacă nu, îi vom premia pe cei mai buni sportivi ai judeţului într-o întâlnire ce va avea loc la Sala Traian”, a încheiat Bogdan Marinescu.
În 2018, Primăria Râmnicului a alocat 35 de mii de lei pentru festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai judeţului, la care s-au adăugat cei 10 mii de lei proveniţi de la DJST Vâlcea.