miercuri, martie 3, 2021
Sporturi

Bravo, Angi! Bravo, Marius! Vâlcea are singurul boxer din România calificat în finala Campionatului European!

705Vizualizari

Angelo Teodosescu, pugilist legitimat la CSŞ Rm. Vâlcea, unde e antrenat de Marius Băluţă, s-a calificat în finala Campionatului European de cadeţi. Duminică, el va boxa pentru a aduce aurul României. De precizat că Angi este singurul sportiv român care s-a calificat în finală, deci, performanţa este deja uriaşă…
„Angi a mers mai bine în semifinale decât în primul meci, când a avut emoţii mari – aşa cum este şi normal, mai ales la nivel de copii. El a reuşit să se impună prin abandon în prima repriză şi să acceadă în finală. Asta spune multe! Poate fi următorul număr 1 în Europa! Angi va boxa în finală cu un ucrainean, iar, de acum, totul e doar la mâna lui. Mă bucur că a confirmat că medalia obţinută anul trecut nu a fost o întâmplare, iar modul cum a câştigat arată clar că e un copil care va avea un cuvânt important de spus în boxul românesc. Finala va avea loc duminică! Oricum, el are argintul asigurat. Sperăm şi vrem să cucerim aurul, dar nu e niciun capăt de ţară dacă nu îl obţinem. Am progresat de la un an la altul, iar asta e cel mai important”, a subliniat antrenorul Marius Băluţă.

CSŞ Rm. Vâlcea, pe primul loc în ţară la nivel de cadeţi, cu două medalii cucerite la Euro

„În ceea ce îl priveşte pe Andrei Teodosiu, care se află la început de drum, acesta a fost învins de un sportiv din Bielorusia. Emoţiile şi-au spus cuvântul în cazul lui, mai ales că se afla la prima competiţie europeană. Oricum, el va aduce la Vâlcea medalia de bronz! Este fantastic! CSŞ Rm. Vâlcea este pe primul loc în boxul românesc la nivel de cadeţi, la ora actuală. Sper ca aceşti doi copii să fie recompensaţi şi apreciaţi aşa cum se cuvine de către autorităţile vâlcene. Am văzut elevi premiaţi de Primăria Râmnicului pentru că au luat nota 10 la BAC. Este foarte frumos acest gest, dar şi Angi şi Andrei trebuie să aibă parte de aceleaşi merite. Performanţa este performanţă!”, a mai precizat Marius Băluţă.