luni, ianuarie 18, 2021
Handbal

Brazilianca Samara da Silva Vieira (ex-Vâlcea) a făcut un nou meci mare pentru Krim Ljubljana, la Rostov Don

166Vizualizari
Week-end-ul trecut, fosta jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, Samara da Silva Vieira (care va împlini 29 de ani pe 7 octombrie), a făcut un nou meci fantastic în Liga Campionilor. Krim Ljubljana, formaţia la care brazilianca e legitimată în prezent, a obţinut o remiză de poveste în deplasare, în fieful formaţiei Rostov Don (23-23), după ce slovenele au condus chiar la pauză, cu 14-12, când au revenit de la 10-14.
După ce a marcat de 8 ori cu Vipers Kristiansand, în runda inaugurală a competiţiei, Samara da Silva Vieira a fost, din nou, cea mai prolifică jucătoare a echipei sale şi în partida din Rusia. De această dată, brazilianca a înscris 9 goluri, trei fiind din aruncări de la 7 metri, dintre care unul a fost foarte important, în minutul 59.35, la scorul de 23-21 pentru Rostov Don. Ulterior, Krim Ljubljana a reuşit chiar să egaleze, prin Maja Svetik, cu o secundă înainte de final, din propria jumătate de teren, când poarta adversă era goală. De menţionat e şi faptul că formaţia rusă a încheiat meciul cu două jucătoare în minus. Veleităţile ofensive pe care Samara da Silva Vieira le arată în prezent în Slovenia, de inter stânga adevărat, ne fac să ne întrebăm de ce aceasta nu a fost pusă mai mult în valoare şi în atac de staff-ul tehnic al SCM-ului, în perioada când s-a aflat la echipa din Sala Traian.
În ceea ce-o priveşte pe Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), şi aceasta a avut o misiune imposibilă, în fieful echipei Audi ETO Gyor. Croatele au jucat peste aşteptări în prima repriză, încheiată doar cu scorul de 17-16 pentru adversare, dar au capotat după pauză, iar maghiarele s-au impus cu 43-28.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea