Handbal

Brest Bretagne a fost acceptată direct în grupele Ligii Campionilor, chiar dacă a terminat pe locul 3 în Franţa

259Vizualizari

Victoria pe care Brest Bretagne a obţinut-o, week-end-ul trecut, în fieful formaţiei Buducnost Podgorica (35-32), nu este deloc una atât de surprinzătoare, dacă luăm în calcul forţa financiară a formaţiei franceze (care are un buget de peste 5,5 milioane de euro), dar şi lotul extrem de valoros pe care antrenorul Laurent Bezeau îl are la dispoziţie în acest sezon. De altfel, imediat după tragerea la sorţi din vară, tehnicianul SCM-ului, Florentin Pera, a recunoscut că, la gruparea din Hexagon, evoluează multe jucătoare cu nume, iar obiectivul ar fi unul pe măsura bugetului: calificarea în Final Four-ului Ligii Campionilor!

„Echipa din Hexagon s-a mişcat bine pe piaţa transferurilor în vară”

„Brest Bretagne este o echipă extrem de puternică, fiind totodată şi una dintre cele mai bogate din Liga Campionilor. Faptul că a fost acceptată direct în grupe, chiar dacă a pierdut şi locul 2 în Franţa, spune mult despre forţa financiară şi obiectivele acestei grupări. Nimeni nu o accepta în Liga Campionilor, dacă nu îndeplinea nişte condiţii importante. Echipa din Hexagon s-a mişcat bine pe piaţa transferurilor în vară, când le-a adus pe Kalidiatou Niakate (inter stânga), campioană europeană şi mondială cu naţionala Franţei, şi pe portăriţa Sandra Toft (de la Team Esbjerg) – titulara Danemarcei. Pe lângă acestea, Brest mai are în lot alte jucătoare valoroase. Mă refer aici la poloneza Monika Kobylinska (inter dreapta), la extrema stângă Coralie Lassource (o franţuzoaică venită din Ungaria, de la Erd) şi la spanioloaica Marta Mangue (inter stânga). Singura jucătoare importantă plecată în vară de la Brest este Allison Pineau”, a precizat antrenorul SCM-ului, Florentin Pera, imediat după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, din 27 iunie.

Brest a câştigat la un gol amicalul disputat pe 9 august, la Podgorica

Lângă toate aceste jucătoare, se va adăuga, în următoarea perioadă, şi suedeza Isabelle Gulden, a cărei absenţă de pe teren a fost resimţită probabil din plin în finalul sezonului trecut, când Brest Bretagne a pierdut locul 2 în Franţa. Fosta handbalistă de la CSM Bucureşti a născut la jumătatea lunii iulie şi ar putea reveni pe teren în curând.
Handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea cunosc potenţialul formaţiei franceze din perioada de pregătire de vară, când cele două echipe s-au duelat într-un amical care a avut loc la Podgorica (în Muntenegru). Meciul s-a disputat pe 9 august şi a fost extrem de spectaculos, Brest obţinând o victorie la limită, cu scorul de 35-34 (după 20-17, la pauză).