marți, aprilie 13, 2021
Handbal

„Buducnost Podgorica şi FTC Budapesta – adversarele pe care Vâlcea trebuie să le evite cu orice preţ”

488Vizualizari

• spune antrenorul Florentin Pera, care ne-a dezvăluit şi numele echipelor cu care crede că va juca formaţia vâlceană în Liga Campionilor: Vipers Kristiansand (Norvegia), IK Savehof (Suedia) şi Brest Bretagne (Franţa)

Alături de ceilalţi oficiali de la SCM, Florentin Pera consideră că adversarele ideale ale echipei vâlcene în Liga Campionilor ar fi Krim Ljubljana, Perla Lublin şi formaţia venită din calificări (ce se va alege dintre Rocasa Gran Canaria, ZORK Jagodina, Kastamonu şi Banik Most – ultima fiind cea preferată pentru a câştiga grupa preliminară). Pe de altă parte, antrenorul principal al campioanei României crede însă că gruparea vâlceană nu va fi atât de norocoasă la tragerea la sorţi care va avea loc în această seară, de la ora 19.00, la Viena. Astfel, tehnicianul e mai rezervat şi este de părere că SCM va pica într-o grupă mai echilibrată din punct de vedere valoric, cu Vipers Kristiansand (Norvegia), Savehof (Suedia) şi Brest Bretagne (Franţa).
„De felul meu, mă consider un tip norocos şi mi le doresc ca adversare în grupă pe Krim Ljubljana, Perla Lublin şi echipa venită din calificări. Dar, dincolo de acest lucru, cred că, în această seară, vom pica în aceeaşi serie cu Vipers Kristiansand, IK Savehof şi cu Brest Bretagne. Va fi vorba de trei deplasări lungi şi grele, în Norvegia, Suedia şi Franţa”, ne-a declarat Pera.

„Revenirea Vâlcii în Liga Campionilor va stârni un interes enorm şi îi va aduce pe oameni la sală într-un număr foarte mare”

Tehnicianul campioanei României a dezvăluit şi echipele cu care nu îşi doreşte în niciun caz să joace în prima fază a grupelor. Este vorba de Buducnost Podgorica (Muntenegru) – din urna 2 şi FTC Budapesta (Ungaria) – din urna 4. „Dacă aş vrea să evităm vreo echipă, ar fi vorba evident de Buducnost Podgorica şi FTC Budapesta, mai ales că o să disputăm şi meciuri de pregătire împotriva acestora în luna august. Sigur că din punct de vedere al interesului publicului am avea mai mult de câştigat dacă am juca în grupă cu Buducnost Podgorica şi FTC Budapesta, dar contează mai puţin acest aspect, în comparaţie cu ideea de a ajunge cât mai departe. Până la urmă, revenirea Vâlcii în Liga Campionilor va stârni oricum un interes enorm şi îi va aduce pe oameni la sală şi cu adversare mai puţin sonore din handbalul feminin european. Mai ales dacă şi rezultatele vor fi pozitive! Sunt convins că publicul va veni într-un număr mare la meciurile noastre din Europa. S-a văzut asta şi anul trecut, în Cupa EHF, când sala a fost prea mică pentru adversare mult mai modeste. Oamenii sunt atraşi şi de rezultate, nu doar de adversare. Important e să ajungem cât mai departe. Tocmai de aceea, din urna a 4-a valorică, de exemplu, unde sunt trei echipe cât se poate de puternice, ideal ar fi ideal să picăm cu formaţia ce va veni din calificări. Una peste alta, sperăm într-o tragere la sorţi cât mai favorabilă pentru noi şi să avem parte de adversare cât mai accesibile, în vederea calificării mai departe, în grupele principale ale Ligii Campionilor”, a conchis Florentin Pera.