Handbal

„Buturuga mică a răsturnat, din nou, carul mare!” CSM Bucureşti vrea să conteste deciziile FRH prin care SCM Rm. Vâlcea a fost plasată pe locul 1

194Vizualizari
Vâlcea „şi-a văzut sacii în căruţă”, după ultima decizie a Consiliului de Administraţie al FRH. Echipa din Sala Traian a terminat pe primul loc, deşi se află la egalitate de puncte cu rivala CSM Bucureşti, care are un meci mai puţin jucat, astfel că va evolua direct în Liga Campionilor. De partea cealaltă, clubul din Capitală trebuie să aştepte un wild-card de la EHF.
Deciziile de săptămâna trecută i-au înfuriat la maximum pe oficialii de la CSM Bucureşti. Însăşi lidera echipei, Cristina Neagu, a avut o părere în acest sens şi a susţinut răspicat că FRH a greşit când a decis echipa care va reprezenta ţara în Liga Campionilor. „Federația a înghețat campionatul cu clasamentul actual, o decizie nedreaptă, ce ne dezavantajează. Eram favorite să câștigăm titlul în acest sezon, iar singurul motiv pentru care ne aflam pe locul 2 îl reprezenta faptul că aveam un meci mai puțin jucat decât alte echipe. O restanță pe care cel mai probabil am fi câștigat-o”, a afirmat Cristina Neagu, pentru ProSport.

Vlad Enăchescu: „Un Consiliu de Administrație cenușiu, acaparat de interese meschine, a trimis Bucureștiul pe locul 2, fără elementarele norme de bun simț”

Mai mult decât atât, preşedintele secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, jurnalistul Vlad Enăchescu, şi-a prezentat demisia din funcţia pe care o ocupa. Acesta a acuzat „interesele meschine” din handbalul românesc. „FRH a decis să nu acorde titlul și nicio medalie! Un Consiliu de Administrație cenușiu, acaparat de interese meschine, a trimis Bucureștiul pe locul 2, fără elementarele norme de bun simț și fără a lua în considerare că egalitatea de puncte cu Vâlcea era realizată în condițiile în care noi aveam un meci mai puțin disputat! E trist, dar și mai dureros este că nu e surprinzător! De ceva vreme se tot vorbește despre corupția din handbal, despre protejați și interese de clan, despre farseuri care fac legea și stabilesc după bunul plac ierarhiile și regulile. Sunt foarte multe decizii contradictorii în sport şi am asistat la un nou episod jalnic și incalificabil. Am sperat până în ultima clipă că adevărul și corectitudinea vor triumfa, dar nu a fost să fie. Interesele mărunte au mai repurtat o victorie și au aruncat la gunoi sudoarea și munca unor sportive admirabile, care au făcut minuni în condiții extrem de grele”, a precizat Vlad Enăchescu, în ProSport.
La DigiSport, preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu, a dezvăluit că l-a invitat pe Vlad Enăchescu la o discuţie tete-a-tete, pentru ca marile rivale la titlu în Liga Florilor să se pună de acord asupra unei strategii comune, care ar fi trebuit să fie prezentată apoi Federaţiei, dar întâlnirea nu a mai avut loc.

Gabriela Szabo: „Este trist că Federaţia a cedat presiunii la care a fost supusă de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate”

„Cireaşa pe tort” a pus-o chiar Gabriela Szabo, şefa clubului din Capitală, care a anunţat că CSM Bucureşti va contesta deciziile Consiliului de Administraţie al FRH. „E greu de înţeles după ce criterii s-a ghidat Federaţia Română de Handbal când a decis să decidă astfel ierarhia finală. O ierarhie finală care nu ţine nici măcar de matematică. Federaţia Română de Handbal, prin Consiliul de Administraţie, a ignorat nu doar regulamentele competiţiei pe care o guvernează, ci şi fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem a handbalului românesc. Este de neînţeles cum unei echipe i se interzice dreptul de a-şi apăra şansele şi de a-şi hotărî viitorul altfel decât pe teren. Este revoltător modul în care o decizie luată iniţial de acelaşi CA al FRH a fost îngropată şi înlocuită cu alta. Este trist că Federaţia Română de Handbal a cedat presiunii la care a fost supusă în ultimele săptămâni de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate. Prin hotărârea luată pe 18 mai, Federaţia Română de Handbal a arătat că nu îi pasă de munca unor jucătoare, de eforturile unui club reprezentativ nu doar pentru handbalul românesc, ci pentru întreg sportul românesc, a arătat că nu îi pasă de handbal. Clubul Sportiv Municipal Bucureşti îşi rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea FRH prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020 în Liga Florilor”, a scris fosta atletă de legendă a României, pe Facebook.
După deciziile de săptămâna trecută, măcar se desprinde o concluzie: SCM Rm. Vâlcea nu mai poate acuza că Federaţia a ţinut şi acum partea Bucureştiului, cum s-a vehiculat în ultimii 2 ani. Cum, necum, „buturuga mică a răsturnat, din nou, carul mare”!