Sporturi

Cadetele Romaniţei Nicolau au făcut cel mai bun meci din actualul sezon de volei

937Vizualizari

• tinerele jucătoare de la CNMB au cedat la limită duelul cu CSŞ Caransebeş, din Sala Capela (2-3)

Pe 17 noiembrie, echipele de cadeţi şi cadete ale Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” au pierdut meciurile pe care le-au disputat, pe teren propriu, în Campionatele Naţionale. De această dată, cea mai frumoasă evoluţie au avut-o fetele Romaniţei Nicolau, care au pierdut la limită duelul din Sala Capela, cu CSŞ Caransebeş, cu scorul de 3-2 (pe seturi: 21-25, 25-22, 25-18, 15-25, 8-15). Potrivit antrenoarei echipei vâlcene, în această partidă, s-au remarcat în mod special jucătoarele Emilia Păun şi Alicia Gheorghe.
În schimb, voleibaliştii pregătiţi de Marius Mărgărit au fost învinşi de CSŞ Blaj, cu 3-0 (pe seturi: 13-25, 20-25, 15-25). „E o înfrângere normală, adversarii sunt pe locul 1 în clasament. La cadeţi, avem o trupă mai crudă, alcătuită din mulţi jucători începători, cu o experienţă competiţională foarte mică. Unii au început voleiul abia în toamnă. În ceea ce priveşte echipa de cadete, fetele au făcut un meci frumos cu CSŞ Caransebeş. Au pierdut greu, în set decisiv. Şi acolo e o generaţie nouă. Componenţa echipelor de cadeţi şi cadete se schimbă în continuu, deoarece avem din ce în ce mai puţini copii care vin la volei”, a precizat Marius Mărgărit, coordonatorul secţiei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.

Etapa din 1 decembrie a fost amânată din cauza Zilei Naţionale a României

Duminică, 1 decembrie, nu s-a jucat deloc volei la nivel juvenil în România, în urma unei decizii a Federaţiei, care a amânat etapa ce trebuia să aibă loc în mod normal, la cadeţi şi cadete, din cauza Zilei Naţionale. În aceste condiţii, următoarea rundă va avea loc pe 15 decembrie, când elevii lui Marius Mărgărit vor juca în deplasare, la Câmpulung Muscel, cu CSŞ „Dinicu Golescu”, iar fetele Romaniţei Nicolau vor merge tocmai în vestul ţării, pentru a înfrunta CSŞ Lugoj.