vineri, aprilie 16, 2021
Handbal

Campioana României s-a întărit cu Jelena Trifunovic (28 de ani), de la Craiova. „Atmosfera din Sala Traian, ca un «iad» pentru adversare!”

451Vizualizari

• noua achiziţie ar putea debuta pentru Vâlcea în meciul cu Minaur Baia Mare, de miercurea aceasta

Lideră în Liga Florilor, graţie victoriei din derbiul cu CSM Bucureşti (20-19), SCM Rm. Vâlcea a suferit din plin etapa trecută, în partida cu Gloria 2018 Bistriţa, din deplasare, pe care elevele lui Florentin Pera au pierdut-o cu scorul de 24-19. Eşecul i-a determinat pe conducătorii campioanei României să facă o mutare interesantă pe piaţa transferurilor. Astfel, în week-end, SCM a anunţat că a ajuns la un acord cu sârboaica Jelena Trifunovic (născută pe 4 august 1991), care va evolua în continuare la Vâlcea. Aceasta provine de la SCM Craiova, unde joacă din iunie 2016, formaţie cu care a câştigat inclusiv Cupa EHF în 2018, când în Bănie se afla şi portăriţa Yuliya Dumanska.
Oficialii vâlceni au anunţat că, în cariera sa, Jelena Trifunovic a mai evoluat la „echipe puternice din handbalul european, precum Buducnost Podgorica (în ediţia 2012-2013) şi Podravka Koprivnica (timp de două sezoane, între 2013 şi 2015)”. Aceasta vine la SCM să acopere postul de inter stânga, pe care, în campionatul trecut, Florentin Pera a avut-o la dispoziţie pe bielorusa Natallia Vasileuskaya (în prezent, la Gloria Bistriţa). Transferul sârboaicei la echipa din Sala Traian a fost anunţat sâmbăta trecută, imediat după meciul pe care SCM Craiova l-a disputat, pe teren propriu, cu „U” Cluj, ultimul în care Jelena Trifunovic a mai îmbrăcat tricoul grupării din Bănie.

În Liga Campionilor, sârboaica va avea drept de joc pentru SCM abia din ianuarie 2020

„Am sperat întotdeauna la ceva mai bun şi îmi doresc să realizez lucruri frumoase la Vâlcea, astfel încât toată lumea să fie satisfăcută şi să ne atingem obiectivele ca echipă. SCM e un club mare şi sper că în sezonul acesta vom obţine rezultate chiar mai bune decât în trecut. Vreau să evoluez alături de noua mea echipă în Main Round-ul Ligii Campionilor şi să ajungem cât de departe se poate, iar pe plan intern să câştigăm Liga Florilor. Îmi place atmosfera din Sala Traian, unde e ca în «iad» pentru adversare, aşa cum am observat şi când am jucat aici cu SCM Craiova. Le transmit suporterilor să vină într-un număr cât mai mare la fiecare meci şi să ne susţină, sprijinul lor poate însemna enorm. E minunat să joci într-o sală plină!”, a spus Jelena Trifunovic, imediat după ce a semnat contractul cu SCM Rm. Vâlcea.
Proaspăta achiziţie a campioanei României ar putea debuta la Vâlcea chiar în partida cu Minaur Baia Mare, de pe teren propriu, ce va avea loc miercuri, 13 noiembrie, de la ora 18.00. Ea nu va putea juca însă şi în meciul cu Brest Bretagne, de la finele săptămânii, deoarece, în Liga Campionilor, va avea drept de joc pentru SCM abia după 1 ianuarie 2020.