luni, iunie 24, 2024
Handbal

Campioana României şi-a făcut suporterii fericiţi, la debutul în noul sezon al Ligii Florilor! Week-end-ul viitor, SCM Rm. Vâlcea joacă la Slatina

991Vizualizari

SCM Rm. Vâlcea a debutat cu un succes în noul sezon al Ligii Florilor. În runda inaugurală a ediţiei 2019-2020, campioana en-titre a primit, pe teren propriu, în Sala Traian, vizita formaţiei Dunărea Brăila. Elevele lui Florentin Pera au reuşit să câştige acest duel cu scorul de 24-18 (diferenţa de şase goluri fiind consemnată şi la pauză, 13-7), astfel că i-au făcut fericiţi pe cei aproape 1500 de spectatori prezenţi în tribune, care le-au încurajat mereu, frenetic, pe favorite.
Vâlcencele au avut emoţii în repriza secundă, când echipa antrenată de Aurelian Roşca s-a apropiat periculos la doar un gol. Astfel, în minutul 41, tabela de marcaj a Sălii Traian a indicat un avantaj minim pentru SCM, 15-14. Însă, cu portăriţa Marta Batinovic în zi de graţie, care a blocat patru şuturi consecutive ale adversarelor, SCM s-a desprins din nou şi a avut un final liniştit de meci.

Daneza Ann Grete Norgaard, golghetera echipei vâlcene

În acest duel, cea mai prolifică jucătoare din tabăra campioanei României a fost daneza Ann Grete Norgaard (6 goluri), extrema stângă în vârstă de aproape 36 de ani, care a fost adusă acum o lună de la Viborg, devenind specialista echipei la aruncările de la 7 metri. Cu Dunărea Brăila, nordica a transformat toate cele trei lovituri de pedeapsă de care SCM a beneficiat. Celelalte goluri ale formaţiei noastre au fost marcate de Mireya Gonzalez (4), Alicia Fernandez Fraga (4), Marta Lopez Herrero (3), Iryna Glibko (3), Asma El Ghaoui (2), Kristina Liscevic (1) şi Raluca Băcăoanu (1).
În următoarea rundă din Liga Florilor, care va avea loc week-end-ul viitor, SCM Rm. Vâlcea va juca în fieful formaţiei CSM Slatina. În prima etapă a campionatului, echipa pregătită de vâlceanca Victorina Bora a remizat în deplasare, la AHCM Slobozia (25-25, după ce a condus cu 12-9, la pauză).