Diverse

CAS Vâlcea: Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate si la distanţă

374Vizualizari

Comunicat de presă

Conform prevederilor Ordinului Comandantului Acţiunii, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 74527 / 23.03.2020 (modificat şi completat prin Ordinul 74553 / 07.04.2020), privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virus SARS-COV – 2 la nivelul unităţilor sanitare publice şi private, pacienţii care reprezintă urgenţe medicale şi cei care suferă de afecţiuni cronice se vor adresa, după caz, unităţilor sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicină primară.
Pentru a evita aglomerările în unităţile sanitare şi a nu-i pune astfel în pericol pe cei cu patologii mai deosebite, populaţia este rugată ca la primele semne de boală să contacteze telefonic medicul de familie, care va decide dacă va acorda o consultaţie la distanţă sau, după caz, va programa pacientul pentru o consultaţie la cabinetul său sau îl va direcţiona către ambulatoriul de specialitate.
În cazul în care medicul de familie îndrumă pacientul către ambulatoriul de specialitate, în conformitate cu prevederile în vigoare, pe perioada stării de urgenţă nu este necesar biletul de trimitere.
De asemenea, vă reamintim că, pe perioada stării de urgenţă, serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive, se acordă și validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.