luni, aprilie 12, 2021
Fotbal Diverse

Cătălin Cârjan (17 ani), elogiat de presa din Anglia. Jucătorul lui Arsenal a avut o săptămână fantastică!

362Vizualizari
La ora actuală, fotbalistul vâlcean Cătălin Cârjan, în vârstă de doar 17 ani, are parte de articole elogioase în presa din Anglia. Zilele trecute, site-ul justarsenal.com i-a dedicat acestuia un articol amplu, după evoluțiile sale excelente din ultima perioadă. „În vârstă de doar 17 ani, el a marcat de două ori (și decisiv, la penaltiuri, când a dat scăriță) în meciul din Cupa Ligii, la Under 23, dintre Arsenal și Gillingham, și este în vizor pentru echipa de seniori… Ce spuneți, poate Cârjan să intre în prima echipă în viitorul apropiat?”, a scris, printre altele, site-ul clubului englez.

La penaltiuri, vâlceanul a punctat printr-o „panenka”

Cătălin Cârjan a deschis scorul pentru Arsenal, dar Gillingham a restabilit egalitatea după pauză. Meciul a ajuns astfel la loviturile de departajare, penaltiul decisiv fiind executat chiar de jucătorul român. Acesta a punctat printr-o scăriţă pe centrul porţii, o „panenka”, în termeni fotbalistici. Arsenal a trecut până la urmă de Gillingham cu 5-3.
Procedeul spectaculos prin care Cârjan a înscris de la punctul cu var a fost inventat în urmă cu peste patru decenii de fotbalistul Antonin Panenka, al cărui nume îl şi poartă în prezent. Cu o asemenea „scăriță” executată în premieră, el a adus titlul european echipei Cehoslovaciei, în finala din 1976, în fața reprezentativei RFG-ului. După 2-2 în timpul regulamentar de joc, naționala din estul continentului s-a impus la penaltiuri, marcând de cinci ori, în timp ce germanii au transformat doar trei lovituri. Panenka a înscris atunci ultimul gol, prin acea execuție de geniu.
„Sunt bucuros să deschid scorul și să marchez penaltiul decisiv! O performanță excelentă pentru echipă, de asemenea, câștigând grupa (n.r.: din Cupa Ligii) de pe primul loc! Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele frumoase și vă asigur că munca grea va continua”, a declarat Cătălin Cârjan după meciul de vis de săptămâna trecută.
Vâlceanul a ajuns la Arsenal Londra în vara anului 2019, iar de curând a participat la antrenamentele primei echipe (unde s-a pregătit alături de Aubameyang, Ozil şi ceilalţi jucători faimoşi), marcând şi un gol fabulos, cu care i-a cucerit deja pe fanii din capitala Angliei.