duminică, mai 9, 2021
Fotbal Național

Cătălin Pîrvulescu a ajuns căpitan la Turnu Măgurele. Echipa antrenată de Eugen Trică s-a calificat în optimile Cupei României

132Vizualizari
Pe 7 noiembrie, Erik Lincar a fost demis de la timona echipei Turris-Oltul Tr. Măgurele, după ce teleormănenii au remizat pe teren propriu cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc (0-0). În locul fostului antrenor de la Damila Măciuca şi CSM Rm. Vâlcea a fost instalat Eugen Trică, nimeni altul decât tehnicianul cu care FC „U” Craiova a promovat în Liga a II-a, în vară. În primele două meciuri din campionat cu noul antrenor, echipa finanţată de Valentin Dragnea (fiul fostului lider pesedist Liviu Dragnea) a obţinut doar 1 punct, după remiza de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (0-0). Ulterior, Turris-Oltul Tr. Măgurele a pierdut partida cu CSM Slatina, din deplasare (1-2).

Teleormănenii au eliminat finalista ediţiei precedente a competiţiei knock-out

Teleormănenii au produs însă o mare surpriză week-end-ul trecut, în şaisprezecimile Cupei României, după ce au eliminat-o pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe, nimeni alta decât finalista ediţiei precedente a competiţiei. Turris-Oltul Tr. Măgurele s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, într-un meci pe care l-a disputat chiar pe teren propriu. Unicul gol a fost marcat de Ştefan Blănaru, în minutul 58.
Fundaşul central vâlcean Cătălin Pîrvulescu (29 de ani) a fost integralist în toate cele trei meciuri de la venirea lui Eugen Trică, iar, mai mult decât atât, în ultimele două dintre ele (la Slatina şi cu Sf. Gheorghe), a fost chiar căpitanul echipei din Teleorman.
În partida cu formaţia de Liga I, de sâmbătă, 28 septembrie, vâlceanul a fost protagonistul celei mai controversate faze. În minutul 62, Anass Achahbar a pătruns în careu, l-a întors pe Cătălin Pîrvulescu, iar apoi a alunecat şi a picat peste fundaşul de la Turris-Oltul Tr. Măgurele. Olandezul a vrut să se ridice şi să continue faza, mai ales că îl mai avea doar pe portarul advers în faţă, dar mingea l-a lovit în braţul stâng pe jucătorul vâlcean, iar jocul a fost oprit. Contrar aşteptărilor, arbitrul Cătălin Popa, din Piteşti, i-a acordat atunci cartonaş galben lui Anass Achahbar, pe motiv că ar fi simulat (ce!?), iar cum acesta mai avea încă un avertisment, olandezul de origine marocană a fost eliminat de pe teren.