sâmbătă, aprilie 13, 2024
Administrație

Cazicom a câştigat licitaţia pentru asfaltarea a 5 km de drumuri în localitatea Muereasca

267Vizualizari
Trei firme puternice (Cazicom, Strabag şi RAJDP) s-au înscris la licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere în localitatea Muereasca. Până la urmă, câştig de cauză a avut societatea Cazicom, care va turna asfalt pe opt drumuri, în lungime totală de aproape 5 kilometri. Aşa cum am mai anunţat, pentru această investiţie, primarul din Muereasca, Ion Ungureanu a obţinut finanţare, în vara anului trecut, prin programul „Anghel Saligny”.
„Au fost trei competitori, ca să spun aşa, iar Cazicom a venit cu cea mai bună ofertă din punct de vedere tehnico-economic. În trecut, această firmă a mai executat o altă lucrare importantă în comuna Muereasca, de introducere a reţelei de alimentare cu apă, unde a aplicat soluţii inovatoare. Am încheiat deja contractul de lucrări, iar norocul a fost că asta s-a întâmplat înainte ca Guvernul să dea Ordonanţa austerităţii. Conform procedurii, în perioada următoare, trebuie să mergem la ISC, să anunţăm începerea lucrărilor şi să demarăm programul de verificare şi control. Am discutat cu dirigintele de şantier şi mi-a transmis că, în momentul în care se va da ordinul de începere a lucrărilor, va demara activitatea la terasamente şi rigole, iar apoi va pregăti drumurile pentru asfaltare, atât cât va permite timpul. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, vom da ordinul de încetare a lucrărilor pe perioada iernii şi vom relua munca în primăvară”, a precizat primarul Ion Ungureanu.
Primarul din Muereasca recunoaşte că, în condiţiile în care anotimpul rece bate la uşă, lucrările propriu-zise de asfaltare se vor derula, cel mai probabil, abia la începutul anului viitor. „Important e să fie asigurată finanţarea, iar lucrările să fie decontate la timp, asta contează cel mai mult! Pentru că, în cazul în care constructorul va executa lucrări care nu vor fi achitate, activitatea se va sista temporar. Conform graficului de execuţie, investiţia e împărţită în cinci etape. În prima fază, se va avea în vedere pregătirea terasamentului, realizarea de rigole şi podeţe către gospodării şi consolidarea podurilor. De asemenea, va mai fi vorba şi de realizarea unor ziduri de sprijin acolo unde sunt necesare, pentru că în proiect sunt prinse şi multe lucrări de artă. Am discutat cu dirigintele de şantier, care e un inginer bun, şi i-am spus că vreau să respectăm întocmai graficul de execuţie şi etapele de realizare a acestei investiţii. Nu am prioritizat niciun drum pentru asfaltare. Fiind vorba doar de 5 kilometri şi de opt artere, acestea pot fi puse la punct cu un autogreder în 3-4 zile. Bineînţeles că va exista însă şi o strategie a constructorului în privinţa lucrărilor! În acest sens, în primul rând, se vor respecta procedurile referitoare la consolidarea străzilor. De exemplu, nu se va turna asfalt până ce nu vor fi realizate ziduri de sprijin sau rigole. Cel mai probabil, covorul asfaltic va fi turnat în primăvara anului viitor, când sperăm ca vremea să fie mai plăcută”, a încheiat Ion Ungureanu.