Handbal

Cazurile de Covid-19 au dat peste cap Liga Campionilor de handbal feminin! Trei meciuri din week-end-ul trecut au fost amânate. Şi totuşi, Vâlcea a jucat!

100Vizualizari
Week-end-ul trecut, în Liga Campionilor la handbal feminin, s-au disputat doar cinci dintre cele opt meciuri programate în etapa a 3-a, celelalte fiind amânate din pricina cazurilor de Covid-19 înregistrate. Dacă în Grupa B, din care face parte şi SCM Rm. Vâlcea, n-au fost deloc probleme, în Grupa A, trei echipe s-au confruntat cu situaţii complicate.

10 persoane au fost depistate pozitiv la FTC Rail-Cargo Budapesta

Astfel, potrivit presei internaţionale, partida dintre FTC Rail-Cargo Budapesta şi Metz Handball a fost amânată după ce echipa maghiară a raportat nu mai puţin de 10 cazuri de coronavirus. Problemele au apărut încă din etapa precedentă, înaintea meciului cu Vipers Kristiansand, din deplasare, după ce două unguroaice au fost depistate pozitiv chiar când echipa a ajuns în Norvegia. Duelul a fost amânat, iar cele două handbaliste de la FTC au intrat în carantină în Norvegia, unde se află şi în prezent. Restul componentelor lotului şi staff-ul tehnic al formaţiei din Budapesta a călătorit înapoi în Ungaria cu o cursă charter, dar, când delegaţia a ajuns acasă, au fost depistate alte opt cazuri de coronavirus. Toată echipa FTC Rail-Cargo a fost plasată astfel în carantină, unde va rămâne până ce testele de Covid-19 vor fi negative.

Infectări la Rostov Don şi Krim Ljubljana, după meciul direct din Rusia

Cea de-a doua echipă unde s-au consemnat cazuri de Covid-19 este Rostov Don, oficialii din Rusia anunţând că o jucătoare este infectată. Din acest motiv, pentru a se evita orice complicaţie, meciul cu CSM Bucureşti a fost amânat pentru o dată ulterioară. Şi Krim Ljubljana, ultima adversară a grupării Rostov Don, s-a confruntat cu probleme din cauza coronavirusului, culmea, chiar după ce delegaţia s-a întors acasă, din Rusia. În drumul spre Slovenia, în urma testelor rapide efectuate pe aeroportul din Frankfurt (Germania), un membru al staff-ului de la Ljubljana a fost depistat pozitiv. În aceste condiţii, toată echipa a intrat în carantină pentru 10 zile, în Slovenia, iar meciul cu Team Esbjerg, din week-end-ul trecut, nu a mai avut loc.
Aşa cum se cunoaşte, şi două jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea au fost infectate cu Covid-19 (Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez Alvarez), dar, cu toate acestea, echipa noastră a disputate cele două meciuri programate în etapele a 2-a şi a 3-a, cu Odense Handbold (de pe teren propriu) şi CSKA Moscova (din deplasare). Practic, aşa cum se observă şi din informaţiile prezentate, echipa din Sala Traian este singura echipă din Liga Campionilor care nu şi-a amânat partidele din calendar. Iar asta deşi la Rm. Vâlcea s-au înregistrat mai multe cazuri decât la Rostov Don sau Krim Ljubljana, de exemplu. Oare de ce n-a fost posibilă reprogramarea meciurilor?