vineri, aprilie 16, 2021
Fotbal Județean

Ce bucurie! Azi, e meci de fotbal în Zăvoi! Dar ce tristeţe! Se joacă fără spectatori! Vezi aici ce partidă de promovare în Liga a III-a se dispută în această după amiază în Râmnic!

421Vizualizari

• duelul dintre Unirea Tricolor Dăbuleni şi Voinţa Budeasa va începe la ora 17.30

Potrivit anunţului FRF, Râmnicul va figura printre localităţile unde vor avea loc meciuri din cadrul „triunghiularelor” de baraj pentru promovare în Liga a III-a. Astfel, Federaţia a ales Stadionul „Municipal” din Zăvoi pentru partidele Grupei A din Regiunea 5 Sud-Vest, în care se vor duela campioanele din Dâmboviţa (Roberto Ziduri), Dolj (Unirea Tricolor Dăbuleni) şi Argeş (Voinţa Budeasa). Meciurile dintre acestea se vor disputa în perioada 1-9 august, iar la final prima clasată va accede automat în ultimul eşalon naţional. Primul joc din turneul de promovare organizat la Vâlcea va avea loc în această după-amiază, de la ora 17.30, între Unirea Tricolor Dăbuleni şi Voinţa Budeasa.

Jean Turmacu: „Sunt convins că organizarea noastră va fi una perfectă!”

Potrivit informaţiilor furnizate de SCM Rm. Vâlcea, club în administrarea căruia se află în prezent Stadionul „Municipal”, în Zăvoi sunt asigurate condiţii foarte bune pentru a se disputa meciuri de fotbal, terenul de joc fiind îngrijit exemplar. „Suntem onorați că FRF ne-a încredințat organizarea acestui turneu de baraj, care este printre cele mai puternice din cele 14 care se dispută, având o încărcătură emoțională mare pentru toți participanții. Stadionul îndeplinește toate condițiile, totul este pregătit, gazonul arată excelent și vom respecta toate normele sanitare impuse de lege. Sunt convins că organizarea noastră va fi una perfectă”, a precizat Jean Turmacu, șeful secției de fotbal de la SCM Rm. Vâlcea, care îndeplineşte şi funcţia de secretar general al AJF Vâlcea.

Ultimul meci oficial de fotbal în Zăvoi s-a disputat pe 14 august 2019

Bucuria că în Râmnic sunt programate, din nou, după o lungă perioadă, meciuri oficiale de fotbal, e umbrită însă de faptul că, din cauza protoculului medical aspru întocmit de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului, pe stadion nu e permis accesul spectatorilor. În incinta bazei sportive, vor putea intra doar jucătorii echipelor respective, celelalte persoane din staff-urile tehnice şi administrative ale acestora, precum şi oficialii FRF (arbitrii şi observatorii de joc).
Aşa cum se cunoaşte, ultimul meci oficial de seniori care a avut loc în Zăvoi s-a disputat în urmă cu aproape un an, mai precis pe 14 august 2019, între Minerul Costeşti şi Flacăra Horezu, în turul 3 al Cupei României. În faţa a peste 1000 de spectatori, „Ţeţe” Vlădoi & Co. au condus cu 2-0 la pauză, dar fotbaliştii echipei din Treapt au întors scorul în repriza secundă şi s-au impus cu 3-2. Până la acel joc, Stadionul „Municipal” a fost închis pentru echipele de seniori timp de 32 de luni (!!!), mai precis de când fosta CSM Rm. Vâlcea s-a retras din Liga a II-a.

Programul turneului de promovare în Liga a III-a de la Rm. Vâlcea:

• Sâmbătă, 1 august / Ora 17.30:
Unirea Dăbuleni (Dolj) – Voința Budeasa (Argeș)
Miercuri, 5 august / Ora 17.30:
Roberto Ziduri (Dâmbovița) – Unirea Dăbuleni (Dolj)
Duminică, 9 august / Ora 17.30:
Voința Budeasa (Argeș) – Roberto Ziduri (Dâmbovița)