marți, decembrie 1, 2020
Fotbal Național

Ce păcat! Viitorul Dăești a ratat calificarea în șaisprezecimile Cupei României! Vâlcenii au fost învinși în prelungiri, în minutul 119

295Vizualizari
Viitorul Dăești a avut o evoluție bună cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în turul 4 al Cupei României, într-un meci care s-a desfășurat în această după amiază, la Fedeleșoiu. Echipa primarului George Popolan a jucat de la egal la egal cu formația gorjeană și a pierdut greu, nemeritat, în prelungiri, cu scorul de 2-1.
Elevii lui Lucian Giurcă au condus cu 1-0 la pauză, oaspeții ratând o lovitură de la 11 metri în prima repriză, dar meciul a ajuns până la urmă în prelungiri, după ce fosta ACS Șirineasa a restabilit egalitatea în minutul 68. Oaspeții au marcat golul victoriei când la Dăești se făceau calcule pentru penaltiuri, în minutul 119. Ce păcat! Nimeni nu spune că vâlcenii ar fi câștigat sigur, din nou, la „ruleta rusească”, precum în meciul cu Vedița Colonești, din turul 3 al competiției, dar măcar ar fi avut o șansă în plus de calificare. Iar la cât de bine pregătiţi erau gorjenii pentru lovituri de departajare (a se vedea cât de prost a tras, în timpul regulamentar, probabil, cel mai bun executant al lor), echipa vâlceană putea produce iarăşi surpriza.

Radu Georgescu a deschis scorul – în minutul 22, iar portarul Dragoș Trașcă a apărat un penalti în – minutul 28

Viitorul Dăești a deschis scorul în minutul 22, prin Radu Georgescu. După un aut de pe partea dreaptă, mingea a fost trimisă spre propriul portar de un fotbalist gorjean, Radu Georgescu a urmărit-o și a trimis-o în plasă, de la 14 metri, pe lângă goal-keeper-ul Denis Rusu: 1-0.
Elevii lui Flavius Stoican au replicat aproape imediat și au beneficiat de un penalti în minutul 28. Un gorjean a întors mingea pe linia de fund și a fost cosit de un vâlcean în suprafața de pedeapsă, iar arbitrul Ioan Boldea, din Ciuguzel (județul Alba), a arătat punctul cu var. Penaltiul a fost irosit de Andrei Dragu, lovitura de la 11 metri fiind executată atât de slab încât portarul Dragoș Trașcă nu doar că a ghicit colțul șutului, ci a și reținut mingea în brațe.

Gorjenii au restabilit egalitatea în minutul 68 și au înscris golul calificării când toți spectatorii așteptau penaltiurile 🙁

După revenirea de la vestiare, Viitorul Pandurii Tg. Jiu a continuat să alerge după egalare, dar vâlcenii s-au apărat bine și n-au riscat decât atunci când adversarii le-au permis. Până la urmă, scorul a devenit 1-1 în minutul 68, când gorjenii au punctat prin Alexandru Enache și au împins astfel meciul în prelungiri, deoarece până la final niciuna dintre echipe nu a mai găsit drumul spre gol.
Elevii lui Flavius Stoican au atacat mai mult în cele două reprize suplimentare de joc și au marcat golul decisiv în minutul 119. După o centrare înaltă în suprafața de pedeapsă, de pe partea stângă, din apropierea mijlocului terenului, un fundaș vâlcean a fost jenat de un gorjean în suprafață de pedeapsă, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, mingea a ajuns la Vlad Șerbănescu, care a înscris: 1-2.
Astfel s-a scris istoria acestui meci în care gorjenii au plecat victorioși de de la Dăești, dar fără a străluci, fiind blocați mai mereu de vâlceni. După acest duel, un lucru e cert: la cât de slab a arătat la Fedeleșoiu, indiferent pe cine va întâlni mai departe, Viitorul Pandurii Tg. Jiu nu va putea învinge nicio echipă de Liga I. Nici măcar pe ultima clasată… Cu Alex Marinoiu – în poartă, Mihai Deaconescu, Lucian Iordache – în defensivă, Florin Costea – în ofensivă, Octavian Vasile – ca servant pentru atacanţi, cu siguranţă şi echipa vâlceană putea să revendice victoria în faţa fostei ACS Şirineasa încă din timpul regulamentar.

Toți jucătorii, staff-ul tehnic și conducerea clubului Viitorul Dăești merită felicitări pentru parcursul din Cupa României

Din păcate, în ceea ce-i privește pe jucătorii antrenați de Lucian Giurcă, dăeștenii s-au oprit înainte de șaisprezecimile Cupei României și au ratat șansa de a egala performanța Flăcării Horezu din sezonul trecut al competiției, care a adus în Treapt o echipă de Liga I, pe Astra Giurgiu, în fața căreia „olarii” au pierdut cu 2-0.
Toți fotbaliştii de la Viitorul Dăești, staff-ul tehnic, conducerea clubului și primarul George Popolan merită felicitări pentru eforturile depuse în întrecerea knock-out, în care echipa de la Fedeleșoiu – în ciuda numeroaselor probleme de lot cu care s-a confruntat în ultimele săptămâni – a trecut, pe rând, de Minerul Costești (5-0), Flacăra Horezu (5-0) și Vedița Colonești (2-2 și 6-5 la penaltiuri), toate meciurile având loc pe teren propriu.
Cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Viitorul Dăești a început în următoarea alcătuire: Dragoș Trașcă – Ștefan Pufu, Samson Nwabueze, Adrian Bărbuți, Marian Roșianu – Vlad Roșianu, Robert Burcea, Florian Pârvu, Ovidiu Comănescu, Radu Georgescu, George Neacșu. Rezerve: Dragoș Geantă – Robert Talpoș, Ion Marian, Ștefan Pașoi, Alin Bunescu.