miercuri, decembrie 6, 2023
Handbal

Ce satisfacţie! Reprezentantele Vâlcii la barajele pentru Mondial – succese pe linie! Şi Bent Dahl va merge la turneul final

234Vizualizari
Săptămâna trecută, au avut loc meciurile retur din barajele de calificare la Campionatul Mondial de handbal feminin. Pe lângă Daciana Hosu şi Daria Bucur, care au făcut parte din lotul României pentru „dubla” câştigată clar în faţa Portugaliei (35-20 la Piteşti şi 28-24 la Paredes), SCM Rm. Vâlcea a fost reprezentată şi de alte jucătoare în preliminarii, din echipa actuală sau care vor veni în Sala Traian din vară. Iar toate au reuşit să acceadă cu naţionalele ţărilor lor la turneul final de la finele anului!
„Reprezentanții clubului nostru merg la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia și Suedia, care va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie”, a anunţat SCM Rm. Vâlcea, pe pagina oficială de Facebook.

Iryna Glibko şi Yevheniia Levchenko au făcut spectacol pentru Ucraina

Printre echipele calificate, se numără Ucraina, pentru care Iryna Glibko şi Yevheniia Levchenko au fost componente de bază în returul cu Macedonia de Nord, disputat la Kisvarda (Ungaria). După 24-22 în deplasare, naţionala celor două „municipale” s-a impus şi în manşa a doua, marţi, 11 aprilie, cu scorul de 31-22 (după 24-12, la pauză). „Iryna Glibko și Yevheniia Levchenko, alături de selecționata Ucrainei, au invins în ambele jocuri reprezentiva similară a Macedoniei de Nord, obținând astfel calificara la Campionatul Mondial. În partida retur, Iryna a avut un procentaj de 88 %, înscriind 7 goluri din 8 aruncări, în timp ce Yevheniia a avut un procentaj de 100%, fructificând toate cele 6 aruncări. Felicitări, fetelor!”, a transmis SCM Rm. Vâlcea, pe reţeaua de socializare.
Pe de altă parte, la Mondialul de la finele anului vor mai merge şi trei viitoare jucătoare din Sala Traian. Este vorba de Julia Maidhof şi Mia Zschocke, componente ale echipei Germaniei, care a trecut lejer de Grecia. După 39-13 în tur, pe teren propriu, nemţoaicele au câştigat la pas şi în deplasare (36-20). În cel de-al doilea duel, Maidhof a marcat de patru ori, iar Zschocke – o dată!
Altfel, şi Natasa Ljepoja a înscris un gol pentru Slovenia, în returul cu Italia (33-21), de pe teren propriu (care a urmat succesului cu 31-25 din deplasare), astfel că va evolua la rândul său la turneul din Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Bent Dahl va conduce naţionala Cehiei la Campionatul Mondial

În fine, la Campionatul Mondial din perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, va fi prezent şi antrenorul principal al echipei vâlcene, Bent Dahl, care ocupă aceeaşi funcţie şi la   naţionala Cehiei. După 32-31 în deplasare, elevele sale au câştigat mult mai clar pe teren propriu, cu 36-27 (după 17-10, la pauză), lucru evidenţiat şi de oficialii de la SCM. „Bent Dahl, selecționerul Cehiei, a reușit calificarea la turneul final în urma dublei cu Elveția, câștigată fără emoții, scorul general după cele două întâlniri fiind 68-58. Astfel, Bent va conduce naţionala cehă la Campionatul Mondial. Felicitări, Bent!”, au mai menţionat reprezentanţii clubului din Sala Traian, pe Facebook.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea