vineri, mai 7, 2021
Administrație

Cei 500 de elevi din Mihăeşti au fost dotaţi cu tablete pentru şcoala online

137Vizualizari
De la începutul lunii noiembrie, şi comuna Mihăeşti a intrat în codul roşu, după ce rata de incidenţă a cazurilor de Covid-19 a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori. În aceste condiţii, şcolile s-au închis, iar elevii au continuat cursurile în sistemul online. Până la urmă, o asemenea măsură a fost instituită ulterior de Guvern şi pentru întreaga ţară!
Închiderea unităţilor de învăţământ din Mihăeşti i-a prins însă pregătiţi pe copii, care au primit din timp din partea autorităţilor locale tabletele necesare pentru a face şcoală prin Internet. Astfel, toţi cei 500 de elevi din comuna administrată de primarul Constantin Bărzăgeanu au intrat în posesia dispozitivelor electronice. Demersurile pentru procurarea tabletelor au fost făcute chiar de conducerea şcolilor, în colaborare cu organizaţia World Vision şi alte câteva fundaţii.
„Am reuşit să le oferim tablete tuturor celor 500 de copiii din Mihăeşti, iar pentru acest lucru meritul aparţine conducerii şcolii şi ţin să adresez felicitări în acest sens. Toţi elevii vor putea astfel să urmeze fără probleme cursurile online. Le-am transmis de mai mult timp cadrelor didactice că Primăria Mihăeşti va face tot ceea ce e posibil pentru a asigura materialele şi echipamentele necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a şcolii. Dacă sunt necesare videoproiectoare, le vom achiziţiona imediat, dacă e nevoie de încă un rând de tablete, ne zbatem să le oferim! Sperăm ca toţi copiii să înţeleagă că şi prin Internet pot să înveţe la fel ca şi în sistemul clasic, chiar dacă mulţi s-au plâns adesea de tot felul de probleme. Cel mai greu le e elevilor din clasele primare (0, I şi a II-a), deoarece se ştie cât de mult timp pierd dascălii numai ca să le arate cum se fac literele. Probabil că le va fi mai dificil să înţeleagă acum, dar în rest nu cred că vor fi probleme”, a precizat primarul PNL din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.