vineri, mai 7, 2021
Diverse

Cele 10 locuinţe sociale din Vaideeni au fost date în folosinţă. CEZ modernizează acum două posturi de transformare din zonă şi reface reţeaua de energie electrică

309Vizualizari
În urmă cu câţiva ani, localitatea Vaideeni s-a numărat printre cele mai grav afectate de calamităţi, din cauza ploilor abundente şi a viiturilor care au distrus mai multe gospodării. Imediat după dezastrele naturale produse, care au lăsat fără acoperiş deasupra capului mai multe familii din comună, câteva companii puternice din întreaga ţara, dar şi voluntari, şi-au dat mâna pentru a construi câteva locuinţe sociale. Acţiunea din 2019 a fost iniţiată de organizaţia „Habitat for Romania” şi a vizat realizarea a 10 case în localitatea Vaideeni. Beneficiarii acestora s-au mutat în noile lor locuinţe anul trecut. „Ultimele lucrări care s-au executat la finele anului 2020 au vizat racordurile la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, în acest caz investiţiile fiind realizate exclusiv cu fonduri din bugetul local”, a dezvăluit primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă.
În ultima perioadă, la solicitarea administraţiei din Vaideeni, compania CEZ s-a implicat pentru modernizarea a doua posturi de transformare, dar şi pentru îmbunătăţirea reţelei de energie electrică. „În momentul de faţă, reprezentanţii CEZ lucrează la îmbunătăţirea sistemului de energie electrică din localitate, prin recondiţionarea a două dintre cele şase posturi de transformare din zonă, PT 2 şi PT 4, unde au existat probleme foarte mari în trecut. Investiţiile vizează montarea de stâlpi noi şi refacerea completă a reţelei de energie electrică. Tot proiectul este realizat şi finanţat de CEZ”, a mai adăugat Daniel Băluţă.