miercuri, ianuarie 19, 2022
Handbal

Cele trei sârboaice de la SCM au părăsit Euro 2020 după prima fază a grupelor

252Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a avut opt jucătoare prezente la Euro 2020, din acest punct de vedere fiind printre cluburile cele mai reprezentate la turneul final din Danemarca. Din păcate pentru România, toate handbalistele din Sala Traian care au participat însă la competiţia supremă de pe continent sunt „straniere”.
Trei dintre jucătoarele de la Vâlcea care s-au deplasat în Danemarca au părăsit competiţia după prima fază a grupelor. Este vorba de cele trei componente ale naţionalei Serbiei, în speţă, de Kristina Liscevic (FOTO – la minge), Jelena Trifunovic şi Zeljka Nikolic. În ciuda startului cât se poate de bun – chiar fantastic! – victoria în faţa campioanei mondiale en-titre, Olanda (cu scorul de 29-25), după ce ex-iugoslavele au revenit de la minus de şapte goluri, Serbia a suferit apoi două înfrângeri. Primul eşec a fost cel cu Ungaria (26-38), după care a urmat   insuccesul cu Croaţia (24-25).
În ultimul dintre aceste două meciuri, Jelena Trifunovic s-a aflat pe teren 33,39 de minute şi a marcat trei goluri, Kristina Liscevic a evoluat 28,39 de minute, reuşind, de asemenea, tot trei „boabe”, în timp ce Zeljka Nikolic a jucat doar 19 secunde, un timp foarte scurt în care nu a putut să înscrie vreun gol!
În total, în cele trei meciuri pe care Serbia le-a disputat la turneul final al Campionatului European din Danemarca, Jelena Trifunovic a marcat 9 goluri, Kristina Liscevic – 6, iar Zeljka Nikolic – 3.