Administrație

Centenar Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”: investiţii substanţiale într-o unitate şcolară de prestigiu

810Vizualizari
În acest an, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” aniversează 100 de ani de existenţă, răstimp în care a devenit una dintre şcolile de prestigiu ale oraşului şi o prezenţă constantă în topul celor mai bune licee din România. Municipalitatea Râmnicului a răsplătit în ultimii ani eforturile deosebite făcute de elevii şi profesorii Colegiului de la poalele Capelei cu un program investiţional substanţial, totalizând aproape 7,5 milioane lei, care a vizat mai multe domenii din activitatea instituţiei.

Cel mai valoros proiect investiţional asigurat de la bugetul local în perioada 2017 – 2020 îl reprezintă reabilitarea sălii de sport, cu o valoare de 3.618.901,15 lei cu TVA, urmat de reabilitarea imobilului din imediata vecinătate (fostul sediu al Liceului de Arte „Victor Giuleanu”), în care vor învăţa elevii din clasele mici – investiţia este în valoare de 2.459.161 lei cu TVA. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” se va bucura şi de o Sală de Festivităţi modernizată şi cu o amenajare în stil amfiteatru cu 183 de locuri, lucrare bugetată cu suma de 1.256.640 lei cu TVA.
Nu în ultimul rând, Primăria Râmnicului a finanţat cu suma de 129.000 lei realizarea şi amplasarea bustului Domnitorului „Mircea cel Bătrân” la intrarea principală în Colegiu, o lucrare a sculptorului, vâlcean de origine, Ivan Jinaru. Opera de artă urmează să fie dezvelită oficial în cursul acestui an, în cadrul unui eveniment aniversar deosebit.