Centrul Cultural „Mihai Viteazul”, din Drăgoeşti, a prins contur! Clădirea e impozantă şi va fi un punct de atracţie în localitatea administrată de liberalul Gheorghe Melente
În această perioadă, la Drăgoeşti, se lucrează intens la construirea Centrului Cultural ce poartă numele marelui domnitor Mihai Viteazul. Clădirea este deja ridicată, iar în prezent se realizează celelelate lucrări din exterior. Potrivit primarului Gheorghe Melente, căminul din satul Buciumeni, va fi numărul 1 în Vâlcea în materie de aşezăminte culturale, în condiţiile în care niciunul din judeţ nu mai e atât de impozant. Valoarea totală a lucrărilor de la acest centru se ridică la 1 milion de euro, banii fiind alocaţi de CNI, care s-a ocupat şi de toate procedurile necesare pentru realizarea proiectului (printre care şi de licitaţia de atribuire a lucrărilor).
„Aşa cum am declarat în dese rânduri, sunt foarte mândru de această investiţie! Periodic, după inaugurare, vom organiza aici numeroase evenimente culturale care să marcheze importanţa lui Mihai Viteazul în istoria românească. Mai ales că acest domnitor a fost primul care a realizat unirea Ţărilor Româneşti, în anul 1600. Aşa cum am mai spus, Mihai Viteazul s-a născut chiar la Drăgoeşti, iar în acest sens avem şi dovezi scrise, pe care le vom publica şi în monografia comunei, la care lucrăm în prezent”, a subliniat Melente.
Pe lângă Mihai Viteazul, alte două personalităţi din Drăgoeşti vor fi evocate în cămin
Celelalte două mari personalităţi din comuna Drăgoeşti a căror memorie va fi cinstită în incinta Centrului Cultural „Mihai Viteazul” vor fi Tudor Drăgoescu şi Alexandru Iliescu, de care se leagă multe dintre realizările din trecut ale localităţii administrate în prezent de Gheorghe Melente. „Printre cei care vor fi comemoraţi cu ocazia inaugurării căminului cultural se numără şi Tudor Drăgoescu, fost logofăt al Ţării Româneşti, de la care provine şi numele localităţii Drăgoeşti. E evident aşadar că trebuie să-i găsim şi acestuia un loc aparte în incinta Centrului Cultural! În plus, îl vom mai onora şi pe Alexandru Iliescu, un boier renumit de odinioară, care a decedat în 1917. El e cunoscut în special prin faptul că şi-a lăsat toată averea comunei Drăgoeşti, deoarece n-a avut deloc moştenitori. Iar printre proprietăţile pe care le-a deţinut se numără spitalul – ce funcţionează şi astăzi! – dar şi o şcoală (în care a activat chiar o bancă, la un moment dat, iar ulterior o şcoală de meserii), ambele fiind înfiinţate de el. În plus, Alexandru Iliescu a lăsat comunei şi suprafeţele de teren pe care le avea. În aceste condiţii, chiar dacă a fost un individ controversat, trebuie să scoatem în evidenţă lucrurile bune pe care le-a făcut. Datele referitoare la persoanele care au avut un cuvânt de spus în istoria acestei localităţi vor fi cuprinse şi în monografia pe care o realizează un cărturar foarte priceput, profesorul Căpătaru. Poate că pe viitor, în funcţie şi de banii pe care îi vom avea la dispoziţie, le vom face celor trei personalităţi reprezentative din trecut (Mihai Viteazul, Tudor Drăgoescu şi Alexandru Iliescu) şi câte un bust”, a încheiat primarul PNL din Drăgoeşti, Gheorghe Melente.
Miercuri, 9 aprilie, primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziție pentru 15 microbuze electrice și 15 stații de încărcare...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe