Diverse

Centrul de îngrijire a bătrânilor din comuna Slătioara, printre obiectivele din Vâlcea unde pot fi izolate persoanele suspecte de coronavirus

518Vizualizari
Ca mai toate ţările din lume, şi România se confruntă, în această perioadă, cu grave probleme din cauza pandemiei de coronavirus. 200 de ţări de pe glob au fost afectate de această boală, care a provocat deja aproape 29 de mii de morţi la nivel mondial, dintr-un total de peste 600 de mii de persoane infectate. În judeţul Vâlcea, până în momentul în care au fost date publicităţii informaţii la zi privind epidemia, au fost descoperiţi doar trei purtători de Covid-19. În primul rând, pe 15 martie, a fost vorba de doi soţi din comuna Muereasca, întorşi la începutul lunii martie din Italia. Sâmbătă, 21 martie, pe listă a mai fost adăugată încă o persoană, o tânără care a revenit în Vâlcea de la Londra. Aceasta a fost internată în spital chiar din primele zile după întoarcerea în ţară.
În prezent, printre localităţile unde pot fi izolate persoanele din Vâlcea care sunt suspecte de coronavirus se numără şi Slătioara. Primarul Sorin Romcescu şi viceprimarul Cornel Ştefan au pus la dispoziţia autorităţilor din sănătate Centrul de îngrijire a bătrânilor din satul Milostea. Acesta a fost construit în 2011, printr-un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro. Conform graficului aprobat de DSP Vâlcea, în această locaţie, pot fi izolate două persoane. În judeţ, un alt stabiliment din mediul rural unde pot fi cazaţi cei ce sunt în carantină se află în comuna Mitrofani, care dispune chiar de 4 locuri.