Administrație

Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice din Slătioara a fost preluat de Consiliul Judeţean. DGASPC Vâlcea va dispune de cel mai modern cămin pentru bătrâni din judeţ

1.34KVizualizari
În anii precedenţi, Sorin Romcescu şi Cornel Ştefan au accesat fonduri europene, printr-un proiect integrat, pe Măsura 3.2.2, pentru a construi un Centru de îngrijire a persoanelor vârstnice la Slătioara. Acesta va deveni funcţional din 2021, după ce administraţia locală a predat amplasamentul Consiliului Judeţean Vâlcea, care îl va ceda, mai departe, către DGASPC.
Astfel, pe viitor, în incinta căminului vor fi cazaţi bătrânii care au nevoie de îngrijire, capacitatea acestuia – care în prezent e de 12 locuri – urmând a fi extinsă. În condiţiile în care investiţia de la Slătioara a fost una de anvergură, DGASPC Vâlcea va dispune de cel mai modern spaţiu dintre toate cele pe care le administrează în judeţ. Noii administratori se vor ocupa de plata salariaţilor, a utilităţilor, dar şi de asigurarea mesei şi a asistenţei medicale pentru vârstnici.

„Centrul de îngrijire a vârstnicilor din satul Milostea a fost predat Consiliului Judeţean, care îl va ceda, la rândul său, către DGASPC Vâlcea. În incinta acestuia erau disponibile 12 locuri, dar, din câte am înţeles, capacitatea căminului va fi extinsă. Ne bucură extrem de mult faptul că am rezolvat în sfârşit problema acestui Centru pentru bătrâni, mai ales că locaţia este una dintre cele mai moderne din judeţ. În plus, şi zona este foarte frumoasă şi liniştită, deci căminul îşi va îndeplini din plin statutul de a fi o oază de linişte pentru toate persoanele în vârstă care vor fi cazate la Slătioara”, a declarat Sorin Romcescu.