joi, decembrie 7, 2023
Administrație

Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Păuşeşti Măglaşi va fi gata până în toamna acestui an

674Vizualizari
Finalizarea lucrărilor de la Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice reprezintă o prioritate pentru primarul Alexandru Dediu, în primul an din noul mandat la conducerea administraţiei publice din comuna Păuşeşti Măglaşi. Pentru această investiţie, alesul PNL a obţinut finanţare, în 2019, de la ADR Sud-Vest Oltenia, proiectul având o valoare totală de aproximativ 2,6 milioane de lei.
„Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice e amplasat în centrul localităţii, în clădirea fostei şcoli, şi va funcţiona ca o clinică de fizioterapie. În aceste condiţii, acolo e obligatoriu să avem medici generalişti, asistente, dar şi alte persoane care să se ocupe de bătrânii ce vor călca pragul Centrului în fiecare zi. Pe lângă construirea clădirii, investiţia mai include şi dotarea cu aparatură performantă, de ultimă generaţie, care are o valoare mare, de circa 100 de mii de euro. Căminul pentru vârstnici are ca termen de finalizare toamna acestui an”, a dezvăluit Alexandru Dediu.
Pe de altă parte, tot în 2021, la Păuşeşti Măglaşi, se vor finaliza lucrările de modernizare a trotuarelor de pe marginea drumului care traversează localitatea. „Investiţia de pe DN 67 A a demarat în urmă cu trei ani şi s-a derulat treptat, cu fonduri din bugetul local. Am lucrat în funcţie de banii pe care i-am avut la dispoziţie. În total, a fost vorba de realizarea a câte 7 kilometri de alei pietonale moderne, pe fiecare dintre cele două părţi ale arterei principale din localitate”, a încheiat primarul PNL din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.