joi, februarie 29, 2024
Handbal

CJ Vâlcea, despre performanţa tinerelor handbaliste de la Colegiul Energetic, medaliate cu bronz la Mondialul Şcolar din Serbia. „Au făcut ca judeţul nostru să fie, din nou, apreciat peste hotare!”

445Vizualizari
Între 27 noiembrie şi 5 decembrie, echipa de handbal feminin a Colegiului Energetic, din Rm. Vâlcea, a reprezentat România la ediţia din 2021 a Campionatului Mondial Şcolar, care s-a disputat în Serbia. Junioarele pregătite de antrenorii Ionel Gheorghe şi Stăncuţa Guiu au avut o comportare admirabilă la această competiţie, reuşind să obţină medaliile de bronz.
În sferturi, reprezentantele ţării noastre au trecut de Suedia (cu 29-17), dar au cedat apoi la limită, în semifinale, împotriva naţionalei Germaniei (22-23). În finala mică, tricolorele au dispus categoric de Muntenegru (22-12) şi au ocupat locul 3 din 12 echipe participante.

Constantin Rădulescu: „Pentru modul în care au luptat pentru a ieși învingătoare, tinerelor campioane de la Energetic le transmit respectul și aprecierea mea”

Consiliul Judeţean a fost prima instituţie publică din Vâlcea care le-a premiat pe tinerele handbaliste de la Colegiul Energetic pentru această performanţă, evenimentul având loc la mijlocul lunii decembrie. Cu ocazia festivităţii, preşedintele Constantin Rădulescu a ţinut să transmită, pe Facebook, un mesaj de apreciere la adresa sportivelor noastre.
„Premiem excelența! Felicitări, campioanelor de la Energetic! Le-am felicitat pe handbalistele de la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea, care, la Campionatul Mondial Școlar – Serbia 2021, au urcat pe podiumul campioanelor. Pentru modul în care au luptat pentru a ieși învingătoare, tinerelor campioane le transmit respectul și aprecierea mea. Cu această ocazie, îi felicit și îi aplaud și pe cei care au stat în spatele acestei reușite: antrenori și părinți. Este pentru mine o mare bucurie să le întâlnesc, să le mulțumesc pentru că au venit acasă, la Râmnicu Vâlcea, cu medalia de bronz și că, prin prezența lor pe podium, au făcut ca județul nostru să fie, din nou, apreciat peste hotare. Le-am oferit sportivelor o diplomă de excelență, flori și ceva dulce, care să le bucure ziua”, a subliniat Constantin Rădulescu.
La evenimentul dedicat tinerelor handbaliste de la Colegiul Energetic, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea i-a avut alături pe cei doi vicepreședinți ai instituţiei, Andra Bică și Florian Marin, pe senatorul Bogdan Matei (n.r.: fost ministru al Tineretului şi Sportului în guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă) și pe Kallos Zoltan, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale.