marți, martie 2, 2021
Fotbal Diverse

Cluburile juvenile Sparta Rm. Vâlcea şi Elite Juniors vor colabora cu Eagles Football Academy (Londra)

704Vizualizari

De săptămâna trecută, cluburile Sparta Rm. Vâlcea şi Elite Juniors au un nou partener: Eagles Football Academy, din Londra. Aceasta e recunoscută la nivel internaţional ca fiind prima academie românească din Europa, care s-a extins între timp cu o filială şi în Spania, la Madrid. Fondatorul EFA şi, totodată, primul antrenor, a fost Gabriel Dumitru. Acesta a fost prezent joia trecută (17 iulie), pe fostul stadion al armatei de la Vlădeşti (locul obişnuit de antrenament pentru copiii de la Sparta Rm. Vâlcea şi Elite Juniors), pentru a pecetlui colaborarea cu cele două cluburi juvenile vâlcene. Cu această ocazie, Gabriel Dumitru a dezvăluit că Râmnicul este primul oraş din România în care Eagles Football Academy a iniţiat un parteneriat. La evenimentul de la Vlădeşti, au participat toţi antrenorii de la Sparta Rm. Vâlcea şi Elite Juniors, alături de Dragoş Gâlicea, din cadrul EFA, precum şi proprietarul stadionului, Nicolae Ocnaşu.

Gabriel Dumitru: „Am pus bazele primei academii româneşti de fotbal din toată diaspora europeană în urmă cu cinci ani, la Londra”

„Am pus bazele primei academii româneşti de fotbal din toată diaspora europeană în urmă cu cinci ani, la Londra. În momentul acesta, la EFA îşi desfăşoară activitatea peste 150 de copii. Avem două locaţii de antrenament, în nordul şi estul Londrei. Am început deja să lucrăm la o scară destul de înaltă la nivel internaţional. În acest sens, menţionez că am deschis un alt punct de lucru, în Spania, la Madrid, iar în curând ne vom dezvolta şi în alte oraşe din Europa”, a subliniat oficialul EFA.
Gabriel Dumitru s-a adresat în continuare tuturor părinţilor prezenţi la Vlădeşti şi le-a expus propriile sale idei despre drumul pe care trebuie să-l parcurgă un copil pentru a face performanţă. „Am o mare plăcere să văd aici, la Vâlcea, atâţia copii care fac sport! Le-am recomandat mereu tuturor părinţilor să-şi dea copii la fotbal sau să facă un sport. Dar nu la orice club, ci să caute întotdeauna antrenori de calitate, care să-i îndrume pe cei mici către performanţă. Sportul înseamnă sănătate, un lucru foarte important pentru ca un copil să se dezvolte. Aş vrea ca şi copiii dumneavoastră să crească şi să se dezvolte într-un mediu sănătos. Tocmai din acest motiv mă aflu la Vâlcea, pentru a pune la punct un parteneriat prin care tinerii fotbalişti de aici să urmărească mai atent activitatea noastră. E simplu: dumneavoastră veţi fi cu ochii pe Eagles Academy, noi vom fi cu ochii pe copiii dumneavoastră! Iar atunci când aceştia vor creşte, le vom oferi unele oportunităţi şi le vom deschide drumul către performanţă”, a precizat Gabriel Dumitru.

Gabriel Dumitru: „Eagles Academy are colaborări cu multe cluburi la nivel european şi lucrează cu o firmă de impresariat renumită”

„EFA are colaborări cu foarte multe cluburi la nivel european şi lucrează cu o firmă de impresariat renumită. Avem antrenori foarte buni, unul fiind chiar din Vâlcea, Dragoş Gâlicea, care e un om deosebit. Am fost de acord cu această colaborare la rugămintea lui şi a celorlalţi parteneri de la cluburile Sparta şi Elite Juniors. Repet, sunt onorat să fiu aici alături de dumneavoastră şi să vă spun că le doresc mult succes copiilor pe care îi creşteţi. Sper din suflet ca, pe viitor, să le putem oferi şansa să vadă şi ce se întâmplă în fotbalul din Marea Britanie. Să fie ceva reciproc: copiii de acolo să vină în România, iar cei de aici să meargă la Londra, să vadă cum se fac paşii către performanţă. Cel mai important lucru e să lucraţi cu oameni de caracter, specializaţi în domeniu, care pot să-i îndrume cu adevărat pe cei mici pe drumul bun”, a adăugat fondatorul Eagles Academy.
„Cei mici au nevoie de susţinerea dumneavoastră, ca părinţi. Fără un sprijin total nu vor ajunge departe! Pentru moment, e suficient însă să facă doar sport şi să ducă o viaţă cât mai sănătoasă, iar dumneavoastră să fiţi alături de ei. La această vârstă, prioritară trebuie să fie şcoala, iar fotbalul – doar un hobby. Nu e nevoie să le fiţi antrenori, profesori sau impresari, e suficient să le fiţi doar părinţi. Daţi-le credibilitate celor ce lucrează cu copiii dumneavoastră, să se ocupe doar ei de latura sportivă! Sunt convins că, odată cu trecerea timpului, doar aşa vă veţi bucura pe deplin de rezultatele pe care le vor obţine cei mici”, a încheiat Gabriel Dumitru.