luni, ianuarie 18, 2021
Sporturi

CNMB, campioană judeţeană la fete, la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la volei pentru echipe de gimnaziu

403Vizualizari
Marţi, 18 februarie, în Sala Capela din Rm. Vâlcea, au avut loc meciurile din cadrul fazei judeţene a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la volei, competiţie rezervată echipelor de gimnaziu. La start, s-au aliniat şase formaţii: câte două de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Gimnazială Nr. 10, şi câte una de la Colegiul Naţional „Matei Basarab” (Liceul Pedagogic) şi Şcoala Gimnazială „Anton Pann” (Nr. 9). Acestea au fost împărţite în două grupe de câte 3, în care s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare. În Grupa A, au fost incluse formaţiile CNMB (echipa 1), „Anton Pann”, Şcoala Nr. 10 (echipa 2), iar din Grupa B au făcut parte Şcoala Nr. 10 (echipa 1), „Matei Basarab” şi CNMB (echipa 2). Ulterior, grupările clasate pe locurile 1 în cele două grupe s-au duelat pentru titlul de campioană judeţeană, în timp ce echipele de pe 2 s-au bătut pentru treapta a treia de pe podium.

Aşa cum era de aşteptat, titlul judeţean a revenit echipei Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, pregătită de Romaniţa Nicolau. Pe locul 2 s-a clasat Şcoala Nr. 10 (antrenată de Maria Cornea), pe 3 – CN „Matei Basarab” (Pedagogic), formaţie coordonată de Horia Prodescu, iar pe 4 a terminat Şcoala „Anton Pann” (Nr. 9), care l-a avut pe Adrian Matei pe banca tehnică. Echipele secunde de la CNMB (antrenoare – Denisa Stoicănescu) şi Şcoala Nr. 10 (Ovidiu Oltean) au evoluat oarecum în afara competiţiei oficiale, din cauză că nicio unitate nu a putut să alineze două formaţii în această etapă judeţeană a ONSŞ, ci doar câte una. Altfel, de menţionat mai este faptul că toate meciurile din cadrul turneului s-au încheiat cu acelaşi scor (2-0).
Potrivit informaţiilor furnizate de profesoara Romaniţa Nicolau, faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la volei pentru gimnazii se va desfăşura pe 13-14 martie, la Craiova.