Sporturi

CNMB va participa cu echipele de juniori şi junioare în noul sezon de volei

921Vizualizari
Toamna trecută, FR Volei a stabilit calendarul competiţional al campionatelor juvenile, care erau preconizate să se desfăşoare în sistemul clasic, cu grupe în care meciurile să se dispute săptămânal. Din cauza restriciţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19, sezonul 2020-2021 nu a mai demarat conform planului. La începutul acestui an, Federaţia a trimis tuturor cluburilor juvenile din ţară o adresă prin care le-a rugat pe toate să comunice dacă vor să se mai înscrie în ediţia actuală a campionatului. Termenul până la care echipele trebuiau să confirme participarea a expirat pe 15 februarie.

FR Volei a schimbat sistemul de desfăşurare a noului campionat

„Din pricina timpului limitat care a mai rămas la dispoziţie până în vară, campionatul nu   se mai poate desfăşura tur-retur, ci după modelul aplicat în acest sezon şi în Divizia A. Astfel, echipele care se vor înscris vor fi împărţite în grupe de câte patru şi se vor întâlni într-un oraş unde vor juca după sistemul fiecare cu fiecare, de vineri până duminică. Câştigătoarele acestor turnee vor accede mai departe în faza semifinală sau chiar în cea finală, în funcţie de numărul echipelor participante”, ne-a dezvăluit Marius Mărgărit, antrenor de volei la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea.
Până în acest moment, prestigiosul liceu vâlcean s-a înscris cu două echipe în noul sezon juvenil de volei, în speţă, cu cele de juniori şi junioare. Băieţii sunt antrenaţi de Marius Mărgărit, iar fetele de Romaniţa Nicolau. Coordonatorul catedrei de volei de la CNMB spune că şi echipele de cadeţi şi cadete ar fi putut participa în competiţii, dar Primăria nu a repartizat încă fondurile pentru 2021.
„Ne-am înscris cu echipele de juniori şi junioare, nu şi cu cele de cadeţi şi cadete. Primăria nu ne-a dat încă banii pentru că nu a fost încă aprobat bugetul nici la nivel naţional, iar orice turneu costă şi nu ne puteam permite să participăm şi la cadeţi şi cadete. Situaţia asta e valabilă şi în alte oraşe din ţară, nu doar la Rm. Vâlcea. Dacă ni se vor vira banii la timp, poate că vom înscrie şi echipele de cadeţi şi cadete, pentru că la acel nivel sezonul va începe mai târziu”, a spus Marius Mărgărit.

Testele de Covid-19 ar urma să fie efectuate înaintea turneelor

O problemă importantă pe care FR Volei trebuie s-o rezolve înainte de startul sezonului 2020-2021 e legată de testele de Covid-19, care sunt foarte costisitoare şi greu de suportat de echipe. „Nu s-a lămurit încă problema cu testele, cum se va proceda. Din ce ştiu, noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, încearcă să obţină aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru a fi acceptate testele rapide, care sunt mult mai ieftine decât cele RT PCR. Adică, 50 de lei, în loc de 300! E un preţ evident mai bun, condiţia fiind însă aceea ca testele antigen să fie realizate sub supravegherea unui medic sau măcar a unui asistent medical. Acestea vor fi efectuate la începutul fiecărui turneu, deci trebuie să fie valide cu 24 de ore înainte de primul meci, în competiţii urmând să evolueze doar jucătorii care nu sunt pozitivi. Oricum, trebuie precizat exact şi ce se va întâmpla cu o echipă în rândul căreia sunt jucători depistaţi pozitiv. Va fi exclusă şi acea echipă din campionat sau doar jucătorii în cauză? Încă mai sunt unele nelămuriri, vom vedea ce se va întâmpla mai departe”, a încheiat Marius Mărgărit, antrenor de volei la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea.