marți, aprilie 13, 2021
Fotbal Județean

Comisia de Disciplină din cadrul AJF a anunţat sancţiunile după incidentele de la Păuşeşti Otăsău: Alin Roman va sta pe tuşă 16 etape, iar Marian Filipoiu – 6

454Vizualizari

În şedinţa de marţi, 8 octombrie, Comisia de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea, din care fac parte Ion Preda (preşedinte), Ştefan Toma şi Mihai Ionescu, a anunţat sancţiunile care au urmat meciului dintre FC Păuşeşti Otăsău şi Chimia 1973 Rm. Vâlcea, care a avut loc pe 28 septembrie, în etapa a 7-a a Superligii. Aşa cum se cunoaşte, duelul respectiv a fost întrerupt în minutul 75, la scorul de 3-3, după ce doi jucători de la FC Păuşeşti Otăsău (Alin George Roman şi Marian Filipoiu) l-ar fi lovit pe arbitrul Ionuţ Cojocaru, care nu a mai putut continua jocul.
Luând act de declaraţiile „fluieraşului” şi ale observatorului Nicolae Croitoru, membrii Comisiei de Disciplină l-au suspendat pe Roman pe o perioadă de 16 etape, în timp ce Filipoiu s-a ales cu 6 etape de pauză, ambii fiind amendaţi cu câte 300 de lei. În plus, şi primarul din Păuşeşti Otăsău, Cătălin Avan, a luat 4 luni de suspendare şi 700 de lei amendă, conform art. 57, aliniatul 1, din Regulamentul Disciplinar, care se referă la „fapta unui oficial de a lovi sau a comite alte violenţe asupra altei persoane”. Totodată, meciul a fost omologat la „masa verde”, cu scorul de 3-0, în favoarea echipei Chimia 1973 Rm. Vâlcea, asta în timp ce FC Păuşeşti Otăsău a fost obligată să dispute un joc de pe teren propriu fără spectatori.

Şi Claudiu Buduroi (Viitorul Păuşeşti Măglaşi) s-a ales cu 16 etape de suspendare, iar Ştiinţa Grădiştea cu o amendă de 1000 de lei pentru o neprezentare

Nu doar Alin George Roman va sta pe tuşă 16 etape, ci şi jucătorul Constantin Claudiu Buduroi, de la Viitorul Păuşeşti Măglaşi, acesta fiind suspendat în urma meciului de pe teren propriu cu Foresta Mălaia (încheiat cu scorul de 4-2 pentru echipa vizitatoare), care a avut loc pe 29 septembrie, în etapa a 5-a a Ligii a IV-a. Acesta a fost amendat şi cu suma de 500 de lei.
Un alt caz important care s-a aflat săptămâna trecută pe agenda Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea a fost cel al meciului Oltul Dăeşti – Ştiinţa Grădiştea, din cadrul etapei a 5-a a Ligii a V-a – Seria Vest, care a fost programat pe 6 octombrie. Partida nu a mai avut loc din cauza faptului că echipa Ştiinţa Grădiştea nu s-a prezentat, motiv pentru care a fost sancţionat cu pierderea meciului prin forfait şi cu o penalitate sportivă de 1000 de lei.