Fotbal Județean

Competiţiile judeţene de fotbal s-ar putea suspenda în toată ţara. În acest caz, la Vâlcea, Minerul Costeşti ar fi declarată campioană după 19 runde

477Vizualizari
Săptămâna trecută, conducerea AJF Suceava a decis să îngheţe sezonul 2019-2020. Potrivit presei locale, la nivelul Ligii a IV-a (eşalonul de elită), mai erau de jucat 11 etape, în timp ce în Liga a V-a şi în competiţiile de copii şi juniori nu a avut loc nicio rundă în 2020, aşa că finalul era foarte-foarte îndepărtat. În consecinţă, preşedintele Ciprian Anton a anunţat că lidera actuală a Ligii a IV-a, Siretul Dolhasca, va reprezenta judeţul Suceava la barajul pentru promovare în eşalonul superior, atunci când acesta va avea loc.
Deocamdată, data de reluare a campionatelor la nivel naţional (Ligile I, a II-a şi a III-a) este incertă, chiar dacă s-a vehiculat că sezonul va reîncepe după 1 iunie. Conducătorii FRF aşteaptă să vadă până când se va întinde starea de urgenţă în România (care a fost prelungită săptămâna aceasta până pe 15 mai), în timpul căreia sportul este interzis, dar şi ce restricţii vor fi aplicate apoi de autorităţi. În funcţie de acest lucru, Răzvan Burleanu va decide exact ce se va întâmpla cu cele trei ligi naţionale şi va oferi asociaţiilor judeţene din ţară recomandările necesare pentru a încheia sezonul 2019-2020.

Un play-off comprimat la nivelul Superligii (cu doar cinci runde!), cheltuială în plus şi inutilă pentru echipe

La Vâlcea, o eventuală suspendare a campionatelor judeţene ar face ca Minerul Costeşti să fie declarată câştigătoare a Superligii. După primele 19 runde, echipa din localitatea administrată de primarul Toma Peştereanu are 54 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de vicelidera Cozia Călimăneşti (42), în cele trei etape care au mai rămas de disputat din sezonul regulat. În condiţiile în care avansul este foarte mare încă de acum, nici eventuala comprimare a play-off-ului (cu doar cinci runde!) n-ar fi decât o cheltuială în plus (dar şi inutilă!) pentru echipe, fiind greu de crezut că Marius „Ţeţe” Vlădoi & Co. vor mai putea pierde titlul. La polul opus, vor retrograda direct ultimele două clasate (CSC Orleşti – 11 puncte şi Stejarul Vlădeşti – 7), în timp ce grupările de pe 9-10 (AS Băile Olăneşti – 17 puncte şi Oltul Ioneşti – 15) ar trebui să dispute meciuri de baraj cu locurile 3-4 din Liga a IV-a.