Administrație

Comuna Bărbăteşti a primit 38 de mii de lei de la Guvern pentru finanţarea burselor şcolare. Constantin Bănacu a explicat cum vor fi acordate acestea!

123Vizualizari
De Paşti, primarul din Bărbăteşti, Constantin Bănacu, va menţine tradiţia de a oferi câte un cozonac pentru locuitorii care vor merge la slujbele religioase. În acest sens, alesul PSD a spus că va pregăti aproape 300 de cozonaci, pe care îi va împărţi la biserici. Pe de altă parte, Constantin Bănacu are de gând să ofere, din nou, alimente pentru persoanele vârstnice şi neajutorate din localitate.
Şi generaţia tânără se află în atenţia primarului social-democrat, elevii urmând a intra lunar în posesia unor burse de merit, dar şi sociale. „Am aprobat deja în Consiliul Local acordarea burselor şcolare, dar nu am stabilit încă şi nivelul acestora. De la Guvern, am primit special suma de 38 de mii de lei pentru finanţarea acestor burse, dar, dacă va mai fi nevoie, vom compensa diferenţa din bugetul local. În localitate, avem 175 de elevi şi probabil că unii dintre ei au medii de peste 9.50, aşa că se vor încadra la o categorie de premiere mai mare. În plus, dacă sunt şi olimpici cu rezultate notabile, bineînţeles că le vom diferenţia şi lor valoarea burselor faţă de ceilalţi, în ideea că elevii mai buni merită să primească mai mulţi bani pentru eforturile pe care le depun la şcoală”, ne-a declarat Constantin Bănacu.
Alesul PSD a reamintit faptul că, şi anii precedenţi, a aprobat ajutoare financiare pentru olimpicii din Bărbăteşti. „În vara anului 2019, am recompensat cum se cuvine şapte elevi eminenţi din localitate, care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile naţionale la care au participat, de geografie, engleză sau cunoaştere prin lectură. Ei au fost premiaţi într-un cadru festiv, la căminul cultural. Aşa cum am mai declarat, investesc foarte mult în educaţia copiilor, dar şi în bătrâni, pentru care am modernizat stabilimentele medicale din localitate, pe care le-am adus acum la cele mai înalte standarde”, a încheiat primarul PSD din Bărbăteşti, Constantin Bănacu.