duminică, aprilie 11, 2021
Administrație

Comuna Bărbăteşti se va racorda, alături de Stoeneşti şi Costeşti, la magistrala de gaze naturale de la Păuşeşti Măglaşi

506Vizualizari
Primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Bănacu, a ajuns la un acord cu omologii săi din Costeşti (Toma Peştereanu) şi Stoeneşti (Gheorghe Dumbravă), pentru un mega-proiect de introducere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în localităţile pe care aceştia le administrează. În total, sistemul pentru care cei trei aleşi locali vor să obţină finanţare va avea o lungime de peste 80 de kilometri, dar fiecare va beneficia separat de fonduri. „În prima fază, trebuia să ne racordăm la magistrala de gaze naturale din Băile Govora, dar până la urmă acest lucru nu a mai fost posibil. În aceste condiţii, am solicitat acordul de a ne branşa la reţeaua existentă în comuna Păuşeşti Măglaşi, de unde conducta va ajunge la Stoeneşti, prin satul Zmeurăt, iar apoi la Bărbăteşti şi Costeşti. Distanţa e cu 3 kilometri mai mare, faţă de situaţia în care ne-am fi racordat de la Băile Govora, dar nu contează acest aspect, important e ca investiţia să se realizeze”, ne-a declarat primarul Constantin Bănacu.
Alesul PSD a mai dezvăluit că, în localitatea sa, reţeaua va fi introdusă pe o lungime de circa 17 kilometri. „Am ajuns la concluzia că e mai bine să nu înfiinţăm o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), ci să realizăm fiecare câte un proiect, iar acestea să fie depuse în acelaşi timp şi să beneficiem de finanţare. În total, reţeaua ar avea peste 80 de kilometri, din care 17 vor fi la Bărbăteşti, vreo 20 la Costeşti şi circa 45 la Stoeneşti. În ceea ce ne priveşte, vom introduce conducta nu doar pe drumul judeţean care traversează localitatea, ci şi pe mai multe uliţe unde avem garanţia că familiile se vor branşa. În acest sens, mă refer la drumul Băltăreţu, la uliţa Bârzeşti, unde se racordează peste 90 la sută. Am vorbit deja cu oamenii din acele zone, astfel încât să nu avem surprize neplăcute. Nu vom introduce reţeaua de gaze naturale decât acolo unde investiţia este justificată, nu o să aruncăm milioane de lei pe fereastră şi să ne trezim apoi că nu se racordează nimeni!”, a încheiat primarul PSD din comuna Bărbăteşti, Constantin Bănacu.