duminică, aprilie 11, 2021
Diverse

Comuna Guşoeni a primit 39.000 de lei de la Guvern pentru bursele şcolare. „Dacă va fi nevoie, vom suplimenta suma din bugetul local. Niciodată nu am făcut economii când a fost vorba de copii!”

318Vizualizari
Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu, a dezvăluit că, din acest an, toţii elevii din localitate care au rezultate bune la şcoală, dar şi cei ce provin din familii cu probleme financiare vor primi burse. Potrivit alesului PSD, pentru acest segment, comuna Guşoeni a primit 39.000 de lei de la Guvern, în bugetul alocat de stat pentru 2021.
„Guvernul a alocat primăriei o sumă de bani, la capitolul finanţarea burselor şcolare, iar noi am aprobat deja, în Consiliul Local, oferirea unor ajutoare financiare pentru copii. Acestea vor fi date lunar, începând cu cel de-al doilea semestru, pentru că acordarea lor a fost reglementată abia din 2021. În localitate, învaţă aproximativ 70 de elevi, dar nu ştim deocamdată câţi dintre ei vor beneficia de burse. În aceste condiţii, nu putem să apreciem acum dacă suma de 39 de mii de lei e suficientă pentru tot anul. Vom şti asta abia după referatul pe care îl va face conducerea şcolii. Atunci, vom face o comparaţie exactă cu ce ni s-a alocat. Probabil însă că Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, înainte de a înainta către ANAF suma respectivă, a calculat valoarea totală dintr-o bază de dată referitoare la copiii din localitatea noastră”, a declarat primarul Nicolae Concioiu.
Primarul din Guşoeni a ţinut să menţioneze că, în cazul în care cei 39 de mii de lei nu vor fi suficienţi pentru a acoperi valoarea integrală a burselor şcolare în anul 2021, va acoperi deficitul din bugetul local. „Bursele sunt acordate de guvern, dar dacă va mai fi nevoie, vom suplimenta suma din bugetul local. În opinia mea, copiii merită să fie recompensaţi pentru eforturile pe care le fac la şcoală, mai ales în această perioadă grea de pandemie, când cursurile sunt mai mult online. Sincer să fiu, probabil că va fi vorba doar de câteva mii de lei în plus, ceea ce nu cred că e o problemă pentru primărie. Nu e o sumă mare, dar e un gest absolut necesar pentru copii! Niciodată, când a fost vorba de şcoală, nu am făcut economii, deoarece am înţeles mereu că trebuie să-i ajutăm pe cei mici să beneficieze de cele mai bune condiţii de a învăţa. E obligatoriu ca tânăra generaţie să fie susţinută cu tot ce se poate! Ca atare, cu siguranţă, nici anul acesta, nu ne vor dezechilibra sumele pe care le vom aloca suplimentar şcolii, cum nu s-a întâmplat nici în trecut”, a încheiat primarul PSD din Guşoeni, Nicolae Concioiu.