Fotbal Județean

Consiliul Judeţean va da foc banilor, dacă va continua să plătească, din nou, baremurile echipelor. Fotbalul vâlcean va rămâne la fel de sărac şi slab dezvoltat!

1.72KVizualizari

Anul trecut, Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat 350 de mii de lei către AJF Vâlcea, bani care, în mare parte, s-au dus pentru achitarea baremurilor către arbitri şi observatori. La prima vedere, acest ajutor financiar pare să „fi scos din foame echipele de fotbal”, doar că, din păcate, situaţia reală a fost cu totul alta.
Florin Iulian Dinucu, unul dintre cei mai activi oameni din fotbalul vâlcean, cu o viziune modernă şi eficientă în ceea ce priveşte dezvoltarea sportului-rege judeţean, a venit cu o soluţie mult mai bună, care, cu siguranţă, va revitaliza activitatea sportivă. „Tot respectul meu pentru domnul Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru că a ajutat pentru prima dată fotbalul vâlcean. Toată lumea recunoaşte asta şi merită aprecierea noastră. Ideea este însă următoarea: banii de la CJ s-au dus spre achitarea baremurilor de arbitraj, adică, primăriile s-au degrevat de această sarcină care le revenea în mod automat. Nu ar fi nimic rău, doar că primăriile, văzând că sunt ajutate, nu au mai alocat deloc alţi bani din bugetul propriu, ca să dezvolte în continuare fotbalul. Adică, aleşii locali au privit bucuroşi situaţia şi faptul că nu mai trebuit să dea bani din bugetul local. Păi, nu e deloc corect asta!”, a explicat Dinucu.
„De aceea, din punctul meu de vedere, dar şi al altor oameni din sportul judeţean, fondurile care vor veni pe viitor de la Consiliul Judeţean (care, cu siguranţă, va continua să ajute sportul!!!) ar trebui să meargă mai bine spre achiziţionarea de echipamente sportive pentru echipe şi pentru dezvoltarea infrastructurii. Adică, cluburile să primească mingi, echipamente de joc, porţi noi, plase pentru porţi, truse medicale (foarte importante, de altfel!!!) şi nu numai. Prin această măsură, primarii vor fi nevoiţi să plătească, în continuare, baremurile de arbitraj şi alte taxe, adică, să contribuie la rândul lor la dezvoltarea fenomenului fotbalistic”, a mai adăugat Florin Iulian Dinucu, a cărui opinie este împărtăşită de mulţi oameni de fotbal cu experienţă din Vâlcea.