miercuri, iulie 28, 2021
Administrație

Constantin Bănacu (Bărbăteşti): „Noul pod peste pârâul Otăsău a fost finalizat în cinci luni şi jumătate! Doar chinezii mai lucrează atât de rapid!”

278Vizualizari

Pe 1 decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României, primarul Constantin Bănacu şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Bănacu, au inaugurat cu mult fast noul pod situat pe DJ 646 E, Bodeşti – Bărbăteşti, peste pârâul Otăsău. Investiţia a avut o valoare totală de 3,2 milioane de lei, sursa de finanţare fiind Fondul de Intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului.

„Mulţumesc preşedintelui CJV pentru că s-a zbătut să obţină fonduri pentru acest proiect important pentru locuitorii din Bărbăteşti”

„Sunt mulţumit de investiţiile realizate anul acesta la Bărbăteşti, printre care se numără şi noul pod de pe DJ 646 E, construit graţie implicării Consiliului Judeţean. E o realizare mare pentru comunitatea locală. Activitatea s-a derulat într-un ritm intens, iar podul a fost finalizat în cinci luni şi jumătate. Doar chinezii mai lucrează atât de rapid! E un proiect extraordinar, care acoperă peste 2000 de metri pătraţi de lucrări în zona podului. Acesta a fost inaugurat pe 1 decembrie, într-un mod foarte tradiţional, toţi invitaţii la eveniment servind şi câte o porţie de fasole cu ciolan. Festivitatea a avut loc în prezenţa mai multor oficialităţi ale judeţului, prin care s-a numărat şi şeful CJV, Constantin Rădulescu, cel care s-a zbătut pentru a obţine fonduri pentru acest obiectiv important pentru locuitorii din Bărbăteşti. Sper ca în următoarea perioadă să terminăm şi lucrările care se mai realizează în albia pârâului Otăsău. Zilele trecute s-a turnat un prag şi ar mai fi nevoie de încă două”, a precizat Bănacu.

Specialităţile de la dispensar vor fi medicina de familie, boli interne, cardiologie, geriatrie, ORL, fizioterapie şi stomatologie

Pentru perioada următoare, alesul PSD pregăteşte şi festivitatea de inaugurare a noului dispensar din localitate, care a beneficiat de finanţare de la Guvern, prin PNDL 2. „Şi la această unitate medicală, am realizat o lucrare de anvergură, care a avut o valoare totală de 2,01 milioane de lei. Acolo, pe lângă medicina de familie, mai avem ca specialităţi boli interne, cardiologie, geriatrie şi ORL. De asemenea, în incinta dispensarului vor mai funcţiona un cabinet stomatologic şi o farmacie. Am avut discuţii cu toţi medicii care vor veni la Bărbăteşti să-şi desfăşoare activitatea, totul e OK din acest punct de vedere. În continuare, mi-am propus să dotez noua unitate medicală şi cu aparatura necesară pentru fizioterapie, împachetări cu parafină etc. Aşa cum am mai spus, e mare nevoie şi de aşa ceva în comună, deoarece populaţia e foarte îmbătrânită, iar programările la Horezu sunt valabile după vreo 3-4 luni. Avem şi un medic tânăr originar din comună care e dispus să lucreze la Bărbăteşti. E obligatoriu să le oferim vârstnicilor posibilitatea de a se trata aici, în comună, în loc să meargă la oraş şi să stea mereu pe drumuri, în aglomeraţia de acolo. Cabinetele vor fi deschise alternativ, în anumite zile ale săptămânii, după un program ce va fi bine pus la punct”, a subliniat primarul PSD din Bărbăteşti, Constantin Bănacu.