joi, februarie 25, 2021
Administrație

Constantin Catrina va rezolva problema lipsei apei potabile la Crețeni și face eforturi de a cumpăra cât mai repede tablete pentru elevi

228Vizualizari
Imediat după ce a fost instalat în funcția de primar al comunei Crețeni, Constantin Catrina s-a preocupat să rezolve problema lipsei apei curente. De mai multă vreme, locuitorii au avut mari probleme din acest punct de vedere, iar soluția este înlocuirea pompei actuale cu una mai performantă. Iar investiția este una mică, de doar 5000 de lei.
„Avem probleme mari, din cauza faptului că pompa nu reușeste să împingă suficientă apă în rețea. A fost probabil o greșeală de proiectare. Vom scoate din sistem pompa actuală, care e îngropată în nisip, iar în locul acesteia vom monta alta mai puternică. Oricum, această rețea are cheltuieli uriașe cu energia electrică, deoarece puțul este în vale și pompează apa pe deal, unde e bazinul, la 2,5 kilometri distanță. Deci, a fost gândită prost! O altă prioritate a mea o reprezintă achiziționarea de tablete pentru ca elevii să facă în cele mai bune condiții școala online. Cel mai probabil, școlile vor fi tot mai mult închise pe viitor și trebuie să punem la dispoziția copiilor tehnologia necesară”, a explicat primarul PER din Crețeni, Constantin Catrina.