vineri, decembrie 1, 2023
Sporturi

Controverse legate de rezultatele astronomice înregistrate la turneele din Cupa României la baschet, printre care şi cel al Vâlcii. „Pot să vă garantez 100 % despre noi că nu a fost cazul de blat!”

86Vizualizari
În ultima etapă din grupele Cupei României, ale cărei meciuri au avut loc duminică, 17 septembrie, s-a dus o luptă aprigă de la distanţă pentru ultimele două locuri care asigurau calificarea în Final 8. În acest sens, au făcut senzaţie trei rezultate, printre care s-a aflat şi cel înregistrat în partida dintre CSM Athletic Constanţa – CS Vâlcea 1924, încheiată cu victoria categorică a dobrogenilor. După două sferturi echilibrate, în care handicapul era de doar 7 puncte (33-40), „lupii negri” s-au prăbuşit total după pauză, iar în ultimele două minute nici nu au mai înscris vreun punct, astfel că, de la 87-53, scorul a devenit 93-53, diferenţă necesară pentru ca formaţia antrenată de Dan Fleşeriu să acceadă în Final 8, în dauna formaţiei CSM Corona Braşov. Tot duminică, 17 septembrie, de la aceeaşi oră (19.00), trupa de sub Tâmpa a dispus cu 102-49 de Laguna Sharks Bucureşti, în turneul disputat, de asemenea, pe teren propriu, dar la final a avut un coşaveraj mai slab (+32) decât al echipei CSM Athletic Constanţa (+36).
De menţionat este faptul că şi CSM CSU Oradea, grupare pregătită de vâlceanul Cristian Achim, a prins un loc la turneul final al Cupei României tot de pe locul secund, graţie victoriei astronomice cu Dinamo Bucureşti (121-39), repurtată în faţa propriilor suporteri. Aceasta i-a ajutat pe bihoreni să remonteze handicapul de puncte înregistrat după prima zi (când au pierdut cu 67-87 în faţa campioanei en-titre, „U” BT Cluj-Napoca) şi să aibă un coşaveraj net superior (+62) celorlalte pretendente la calificare. Aşa cum se observă, culmea!, cele trei echipe care s-au bătut în week-end pentru cele două locuri suplimentare în Final 8-ul Cupei României au fost chiar organizatoarele turneelor.

Cristian Achim: „A fost o încercare disperată de a ne califica!”

După succesul de poveste cu Dinamo Bucureşti, antrenorul Cristian Achim a declarat, pentru site-ul baschet.ro, că nu a fost vorba de vreun aranjament în acest meci. „Pot să vă garantez 100% despre noi că nu a fost cazul de blat. Nu pot să mă pronunț despre alte echipe. Repet, aceasta a fost o situație fericită în care Dinamo practic nu a avut niciun om mare. N-am vrut să umilim echipa adversă, dar, mă scuzați, nici invers nu e valabil. Nici ei nu ne-au lăsat! Dacă ne-ar fi lăsat, ar fi făcut-o la o diferență de puncte necesară. În primul rând, eu nu pot să cred asta, deși știu că există meciuri trucate sau jucători care truchează meciuri. Nu pot să concep pur și simplu asta. Muncești o viață ca să îți pătezi imaginea? Nu știu ce s-a întâmplat, sincer. Poate că echipele respective n-au avut nicio șansă sau, cine știe, au jucat așa cum a făcut-o Dinamo cu noi. N-am nici cea mai vagă idee. Sincer, nu e treaba mea și nici nu mă interesează acest aspect. Îmi văd de echipa mea. Iar în cazul nostru, în primul rând, a fost o încercare disperată de a ne califica. Am reușit probabil, la diferența asta de scor, însă trebuie să recunoaștem că am făcut-o în fața unui adversar care a stat în doar trei străini și a jucat fără om mare. Rezultatul este unul complet mincinos, ca să fim cinstiți. Sigur, noi am încercat să luăm absolut tot din situația asta. Am încercat să jucăm fiecare apărare în mod corect și să ne facem puncte ușoare, ceea ce ne-a reușit. Dar nimeni din echipa noastră nu și-a dorit cumva să umilească echipa adversă. Nici vorbă așa ceva. Pur și simplu acesta este sistemul de desfășurare al competiției și noi am încercat să câștigăm fiecare minge. N-a fost vorba de nimic altceva și sper ca nimeni să nu creadă că am vrut să-i umilim, pentru că nu este cazul. Repet, Dinamo nu este această echipă. Îi știu pe cei doi jucători care au lipsit, Sean Evans și Zarko Djuric. Ambii sunt foarte buni. Nu asta e valoarea lor, să fim serioși. Scorul acesta nu reflectă valorile dintre cele două echipe”, a spus Cristian Achim, conform baschet.ro.
Sursă foto: Facebook CSM CSU Oradea