miercuri, martie 3, 2021
Handbal

Corina Lupei (18 ani), debut frumos în Liga Campionilor. Tânăra handbalistă a marcat două goluri cu Buducnost Podgorica

144Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a fost decimată de Covid-19 din ultimele săptămâni, nu mai puţin de 11 jucătoare fiind pozitive. Înaintea turneului Ligii Florilor de la Sf. Gheorghe (pentru care formaţia antrenată de Florentin Pera mai avea doar 9 jucătoare disponibile), conducătorii din Sala Traian au împrumutat de urgenţă două tinere handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă, de la Rm. Vâlcea. Este vorba de pivotul Andreea Ţîrle şi de extrema stângă Corina Lupei, ambele născute în 2002, care au fost menţinute apoi şi în lotul pentru Liga Campionilor.
Din păcate, prima dintre acestea a ratat debutul în competiţia supremă de pe continent, din pricină că a fost depistată la rândul ei cu Covid-10, la testele de săptămâna trecută, primele după turneul de la Sf. Gheorghe. În aceste condiţii, doar Corina Lupei a mai avut şansa de a se numără printre jucătoarele care au făcut deplasarea cu SCM în Muntenegru, pentru meciul cu Buducnost Podgorica. Extrema stângă în vârstă de doar 18 ani a fost folosită minute bune pe teren de staff-ul tehnic condus, de această dată, de sârbul Goran Kurtes. Mai mult decât atât, Corina Lupei a marcat şi două goluri pentru echipa vâlceană. Primul – în minutul 28, la scorul de 14-11 pentru formaţia adversă, iar cel de-al doilea – după pauză, în minutul 34, când a înscris pentru 18-18.
Altfel, după meciul din Muntenegru, de remarcat este şi faptul că secundul Goran Kurtes a suplinit cu brio absenţa principalului Florentin Pera, iar prestaţia bună a vâlcencelor şi evoluţia scorului stau mărturie în acest sens.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea