luni, noiembrie 30, 2020
Fotbal Diverse

Cornel Nicolaie, jucătorul de etnie romă care făcea spectacol în Zăvoi acum peste 30 de ani… „Era genul de circar, care plăcea la nebunie spectatorilor”

1.05KVizualizari
Cornel Nicolaie este unul dintre fotbaliștii care îi ridicau la fiecare meci pe spectatori în picioare, când Chimia Rm. Vâlcea avea meci acasă. De fapt, toți cei cu vârste de peste 50 de ani încă își aduc extrem de bine aminte de jucătorii care făceau spectacol în anii ’70 și ’80. În exclusivitate, Dumitru Teleșpan, unul dintre cei mai emblematici fotbaliști care au trecut prin Zăvoi, a rememorat cu deosebită plăcere fotbalul din perioada sa.
„Iancu Carabageac a fost cel mai iubit jucător vâlcean, mai ales că a petrecut 13-14 ani în Zăvoi. Creator sublim şi un pasator excelent. El ajungea în fața porții și, deși putea marca lejer, dădea pasă colegului din careu. Era foarte altruist! E emblema Vâlcii. Oricum, prin Zăvoi au trecut mari jucători, precum Haidu, Niki Dumitriu sau Gigi Tătaru – care marca meci de meci. Un jucător însă s-a remarcat poate cel mai mult. Într-un mod diferit… Este vorba de Cornel Nicolaie. Avea un stil aparte, de circar, care plăcea la nebunie miilor de spectatori. Alerga cu mingea la picior, se oprea brusc și se urca pe ea și aplauda lumea din tribune. Pe toți ne încânta cu nebuniile sale. Fiind de etnie romă, îmi povestea adesea cât de grea i-a fost viața când era mic. Pleca de la 2-3 dimineața cu căruța, ca să colecteze fier vechi. Avea ceva unic în el. Din păcate, ne-a părăsit cu ceva timp în urmă. Lumea încă îl mai ține bine minte. Nu ai cum să-l uiți!”, a mărturisit Dumitru Teleșpan.